125 Comments

  • met verbazing las ik dit, echt wat blok wat leuk wat snel afspreken, ja vrouwen weten niet hoe snel ze op hun rug en benen breed of hun kont omhoog zetten, als je als man goed bent 7 dates per week en succes vol ze komen bij je thuis of nodigen ze je uit bij hun thuis met romantische kaarsje en wijntje en zo zijn ook klaar voor meer lingerie meteen en na tien minuten raak dus dames wat deze simpele zegt is gelogen, P

   • tinder

    Ik ga er vanuit dat je zelf weet wat je bedoelt. Want dit is dus waar ze op wijst. Jouw tekst is zo onduidelijk geschreven dat geen normale vrouw weet waar je nu wilt zeggen. waarschijnlijk niet veel en schrijf je met je pik. knappe gast die elke avond een ander neukt. als dit zo is zou ik je beroep ervan maken en kan je een cursus Nederlands gaan volgen

 1. Victor van Ravenswoud

  Leuk om deze praktische handvaten voor Tinder mannen eens te zien worden samengevat. Je kunt er maar aardig druk mee zijn. Klasse geschreven Renee! V

 2. Roos

  Haha, wat ontzettend leuk geschreven! En zeeeer herkenbaar allemaal!
  En inderdaad, die foto’s van mannen met auto’s, motoren, vissen, of in de sportschool, nee dat kan echt niet! En al die ontblote foto’s, of modellenfoto’s dat hoeft voor mij ook niet 😉 Dan liever een leuk shirt over je mooie spieren, dan weten wij vrouwen wel genoeg. :-))
  Maar inderdaad, als de heren zich aan jouw tips houden, komt het wat mij betreft zeker tot een leuke date!
  Ennehh, de eerste (na 3 dagen Tinder) staat al gepland 😉

 3. Ad

  Meisjes hebben het maar makkelijk. Gewoon maar wachten tot de mannen het initiatief nemen, en dan ook nog veeleisend zijn over de openingszin en het verloop van het gesprek. Zou makkelijker zijn als van beiden kanten initiatief werd genomen.

  • Daan

   Je moet nooit aan een Nederlandse beginnen! Ik ben 38 jr en zag met 18 jr al dat het een drama is met de vrouwen in dit landje! ( knetter gek zijn die ). Dus nooit 1 gehad! Net als vele vrienden van mij. Neem een buitenlandse meid! De vrouwen in Nederland kijken alleen naar jou als jij een eigen huis, mooie auto, goedbetaalde baan ( liever eigen bedrijf ) hebt. dikke bankrekening, geen kinderen hebt en ga zo maar door!!! ( zij kijken niet naar karakter )! Buitenlandse meiden zijn toch anders! Niet zo materialistisch zoals de over arrogante Nederlandse vrouwen! Plus zo’n buitenlandse is veel sympathieker, spontaner, heter, vrouwelijker, meer verzorgd uiterlijk!

   • Daan

    Je moet nooit aan een Nederlandse beginnen! Ik ben 38 jr en zag met 18 jr al dat het een drama is met de vrouwen in dit landje! ( knetter gek zijn die ). Dus nooit 1 gehad! Net als vele vrienden van mij. Neem een buitenlandse meid! De vrouwen in Nederland kijken alleen naar jou als jij een eigen huis, mooie auto, goedbetaalde baan ( liever eigen bedrijf ) hebt. dikke bankrekening, geen kinderen hebt en ga zo maar door!!! ( zij kijken niet naar karakter )! Buitenlandse meiden zijn toch anders! Niet zo materialistisch zoals de over arrogante Nederlandse vrouwen! Plus zo’n buitenlandse is veel sympathieker, spontaner, heter, vrouwelijker, meer verzorgd uiterlijk!

  • JJ

   Helemaal met je eens, het lijkt er op dat je soms op de vreemdste dingen “afgekeurd” kunt worden. heb ook wel een links en rechts navraag gedaan, maar dat kan echt in de gekste dingen zitten (dingen die hier in vooral belangrijk lijken zijn : lengte, roken, niet lachen op foto, als je op je foto meteen in een negatief hokje geplaatst kunt worden, maar ook iets in je profiel tekst hebben staan wat dubbel opgevat kan worden, soms de kleinste dingen).

   • RMJ

    @Daan, Dat idee begin ik ook steeds meer te krijgen, dat Nederlandse vrouwen over het algemeen behoorlijk arrogant zijn. Erg veeleisend, denken dat ze een koningin zijn, grote zonnebril (lees laskap) met duckface op de foto langs een tijger of in Nepal. Begin die houding dan ook wel een beetje beu te worden ja. Renee, goed dat je tips erop zet, maar kom op, de dames mogen zelf ook eens initiatief tonen!

    • ZEKER wat willen ze anaal ik ben geen gay boy en daarbij vind ik het goor , ook het slap gelul hoe lang kan jij of hoeveel keer wat doen deze dames gillen kreunen op je zitten hoog uit 5 minuten dan zijn ze op, willen dat wij die zure sleuf totaal likken ze aan het spuiten brengen en hun anus likken, wat doen zij ja pijpen en dan nog zeer slecht en kreunen dat wel ga je te hard commentaar sla je ze op hun billen te hard commentaar als je zegt pak een beflapje zwaar beledigd, kan zo wel doorgaan rollen spel zelf kennen ze niet fantasie hebben ze niet ze roepen wel ik neem de leiding nou dan is het snel over , en dan de oudere dames on begrijpelijk van dik in de 60 jaar is get verdomme gewoon goor, met hun af gezakte thee zakjes en hun billen bijna op de grond hun aftakeling begint begin 30 jaar terwijl wij alleen beter worden lachen toch

 4. Sebastian

  Wat een onzin loop je hier te blaten, wel eens van emancipatie gehoord?? Wij mannen dit, wij mannen dat…. ik merk zelf dat veel dames laks en lui zijn als het gaat om gesprekken aanknopen terwijl jullie altijd zo mooi kunnen praten over emancipatie, hoe hypocriet wil je het hebben?

  Ik zeg niet dat wij mannen niks meer moeten doen, maar kom op dames, neem zelf eens initiatief (90% neemt totaal geen initiatief)

  En voor de dames; als ik merk dat er in het gesprek geen oprechte vragen komen en alleen maar verhalen van haar kant weet ik dat ik met een egotripper te maken heb en laat ik het gesprek simpelweg ‘doodbloeden’, dan ben je m’n energie niet waard.

  Groeten Sebastian

 5. Petra

  Leuk stuk Renee en dit alles telt ook zeker voor oudere meisjes. Ik ben 45 en wil best graag daten, maar als de heren of jochies meteen over seks beginnen hoef ik niet meer hoor. Ik ben er echt niet vies van, maar een vent mag best een beetje moeite doen. In de natuur springt de prooi ook niet vanzelf in je bek!

 6. Petra

  O ja, een ding moet ik nog even kwijt. Waar ik mij mateloos aan erger bij de heren, is als ze foto’s van hun kinderen op Tinder zetten! Echt vreselijk.

   • first my language is italian, – even if food is a real worldwide language – so i think i can’t explain very well.I’m crazy for your blog, and I’m a cook too, my partner is the expert in bread, even if he is an engeneeriner, and when we can we cook with fresh ingredients from our vegetable garden.

   • Per Funk, das find ich gut. Ich hatte schon reflexartig überlegt wie man alternative Netzwerke schaffen könnte (mit kamen in den Sinn aber das ist natürlich qatsch), als ich den Artikel las. Die sich da anbahnende Geschichte wär natürlich eine viel krassere Sache als Napster oder Pirate Bay abzuschießen aber genau wie bei solchen Beispielen werden “wir” immer Techniken entwickeln um der Content-Industrie eins auszuwischen. Da bin ich optimistisch.

   • I love this one “le cafe du pauvre”during the ww2 occupation, when food was scarce not to mention coffeethe “cafe du pauvre” (poor’s coffee) was the after meal treat forfrench lovers.

   • Hi,Glad that you like my piece and yes… I am sure it will evoke a sense of déjà vu with a lot of people who are catching up with lost time. And yes… its really heartening to know that all of the friends are doing good. One feels a sense of satisfaction and content. Thanks for writing in.

 7. sander

  Hey,leuk stukje hoor.maar waarom kan n man geen selfies erop zetten?ik kom legio foto´s van vrouwen die in de badkamer! met n extrazoomcamara vol voor de spiegel de foto’s hebben gemaakt.
  wat ik ook een beetje raar vind is dat tinder vooral niet te serieus genomen moet worden maar dat je op n internet toch n hoop do’s en don’ts tegenkomt.
  en Petra,ik heb ook n foto van mijn dochter er op staan.dat doe ik zodat het meteen duidelijk is dat ik n kind heb en omdat ik trots ben op mijn kleine meid.Als jij je daar aan stoort ben je duidelijk niet naar t juiste profiel aan het kijken.Maar laat mense gewoon in hun waarde.Zo heb ik zelf niks met vrouwen die met glas alcohol in de hand op de foto staan of groepsfoto’s met 15 vriendinnen waarbij het niet duidelijk is op wiens profiel je aan het kijken bent.

 8. Anton

  Vooral fascinerend hoe wij mannen niets mogen wat vrouwen dan weer wel mogen. Snap het verhaal van mannen en vrouwen die verschillend zijn heus wel. Maar waarom hebben jullie altijd een handleiding voor ons maar zijn jullie niet te doorgronden individuen (naar eigen zeggen he). Hebben we man en vrouw niet stiekem allemaal de hoop op? Maar moeten we allemaal nog een beetje wennen aan het idee? Laatste… Waarom moet het eigenlijk van ons komen?

  • Bert34

   het positieve van Tinder is vergeleken al die andere sites je heb echt zowaar contact met vrouwen.
   Je typt met ze je kan zowaar een date regelen.
   Wat bij meeste sites niet eens lukt. dat is echt een vette TOP!!

   het negatieve ..
   het is en blijft een simpel feit gezonden vrouwen vanaf de 18de totdat ze een kind krijgen hebben echt GEEN Tinder/dating app gebeuren nodig
   Serieus dat is gewoon zo.,
   Die krijgen genoeg aandacht en hebben altijd een reserve man rondlopen voor wat dan ook 😛

   Kom je ze wel tegen op Tinder dan is 33% van ze geil op aandacht en zullen ze nooit beginnen over een date of zin hebben in een date.
   Hun Karma is aandacht krijgen dat is hun drugs..en ze hebben al een vriend.

   Die andere 33% (ja ja overna gedacht hoor) heeft een kind zit de hele dag thuis wil je naar binnen halen omdat ze vroeger op de bad boy viel
   maar ja die is er niet meer en past ook niet meer in het straatje kind/moeder. (have fun daarmee ik raap niet de troep op van een ander)

   die andere 33% heeft al zoveel relaties gehad en zoveel bagage dat ze je geliked heeft en ze is alweer met 4 andere gasten aan het praten en je vraagt je af waarom ze niks meer zegt.

   dan nog 1% die wil iemand leuks ontmoeten maar vind alle mannen zulke klootzakken omdat de man door die andere 99% van de vrouwen zo verneukt is dat hij totaal niet meer weet hoe het spel werkt.

  • My wife and I visited Mamas on our honeymoon just for drinks an apps. We were so impressed that when we visited Maui again two years later Mamas was firs on our list of restaurants we wanted to visit. We went for dinner the second time we visited and it was outstanding to say the least. You really can't find words to explain the experience or the food. It was the highlight of our amazing visit to Maui. That was almost four years ago and we still talk about it. I would recommend to anyone visiting Maui to go and experience Mamas for themselves. Thanks for the great article.

  • Anschlussfrage wäre hier also:Weswegen stellt L’Oreal nicht nur noch Pumpsprays her, wenn die Treib-Spraydosen-Produktion viel umweltschädlicher sind …Weiss jemand ob die Produktion der Pumpsprays viel teurer ist? Kann ich mir irgendwie nicht vorstellen. Wahrscheinlich können gewisse Produkte mit Pumpsprays nicht aufgetragen werden …Hier wären also die 3% Umsatz der Forschung richtig investiert GrüsseA.Q.

  • "..and we should examine his Presidency to see why, in the modern era, Clinton alone obtained good results–declining debt/GDP ratios."Benny, as has been pointed out to you, no examination necessary.*The GOP of '94, led by Gingrich.The budget showdown of '95 should dispel any doubts. *The gutting of the military.*The dot com/Y2K boom(that led to the bust of 2000.) There you have it. Mystery solved.

 9. Stan

  Ik heb nog een toevoeging voor dit verder leuke blog over Tinder do’s & dont’s. Maar dan vooral voor de vele (heul veul!) dames met een zonnenbril-foto, of erger, zonnenbril-selfie inclusief duckface(…)

  Tindering – you’re doing it wrong. Lose the glasses ladies!

 10. Nick

  Zeer goede tips, dankje (ik zoek zelf wel uit welke bij me passen en welke ik liever niet gebruik want ik wil dat de tindermeisjes een echt persoon tegenkomen en geen ideaalbeeld van hun match)

  Uit sommige eerdere reacties leer ik wel dat wij mannen beter ook een blog maken zoals deze. We hebben ook eisen en we zagen wel dat de tindermeisjes “fouten maken” maar we hebben hen ook niet gezegd hoe het wel moet. Laten we met zn allen enkele tips opstellen voor de meisjes.

 11. G

  Dag Renee,

  Bedankt dat je ons mannen “enlightened” hebt.
  Toch een paar opmerkingen van mijn kant:
  Ik wéét dat vrouwen niet willen beginnen met praten na een match, maar als ik begin, (ook nog niet eens standaardzin) PRAAT DAN?! Volgens mij zijn de Nederlandse dames nogal tam en arrogant tegelijk en gebruiken ze Tinder vooral voor tijdsverdrijf. Met zo’n houding heb ik liever dat je met vriendinnen Sex & the city of Friends gaat kijken terwijl je loopt te klagen hoe kansloos en kinderloos je leven vooralsnog is 😛

  Wat wij mannen niet hoeven zien:

  – Groepsfoto’s (ja dames ook jullie, wij doen nog minder moeite om uit te vogelen wie van de 6 jij bent 😉 dus is de eerste foto een groepsfoto? 99% kans dat je naar links gaat, period.
  – Foto’s met BFF of ex of andere kneuzen (hey we hebben een match met wat vrouwen niet willen)
  – Ok vrouwen worden nogal eens bestookt met verzoeken voor een sexdate, maar omdat nou op je profiel te zetten…geloof het of niet, er zijn genoeg mannen (waaronder ik) die gewoon gezellig een praatje willen maken
  – Niet iedereen houdt van wintersport (en bovendien zo’n skipak, muts en bril is niet sexy)
  Prima als je van Bali houdt hoor maar als ik een jungle wil zien zet ik National Geographic wel op

  Ik bedoel deze post niet om af te zeiken, maar om jullie dames een idee te geven hoe wij heren tegen jullie profielen aankijken.

 12. peter

  Haha toevallig zocht ik nog wat tips om miss wat meer matches te krijgen maar me profiel is al zoals je het beschrijft. Zal toch wel nog iets anders zijn, verder leuk geschreven.

 13. perkunas

  Als de dames niet de elementaire beleefdheid bezitten om na enige tijd je een antwoord te geven, ook al is het een standaardvraag, “nee” is ook een antwoord, dan hef ik de match op, het is geen spelletje “om ’t er meeste matches hebben”!

 14. Dave

  Als een jongen er fysiek goed uitziet en daar hard voor heeft gewerkt mag hij dat toch wel laten zien? Ik heb 4 matches per dag, dus volgens mij valt het wel mee.
  Verder een goed stukje

 15. Arjen

  Wel maf. Onder do’s staat ‘als blijkt dat we gemeenschappelijke interesses hebben.’ Echter, er staat ook dat je niet moet vragen wat iemands hobby’s zijn. Vrouwen zitten zichzelf wel erg in de weg :)

  • Karel de Mol

   Jij ben wel heel “to-the point”, de meeste meisjes vinden minder direct taalgebruik prettiger. En in de praktijk is dit ook nog veel effectiever. Zoek eens op Milton-taal daar kun je wel mee scoren bij de chica-’s als je een date wordt gegund.

 16. Met een normale, neutrale foto en na heel veel vrouwen te hebben ‘geliked’ binnen de maximale straal van 161 km, is het aantal matches na een week op een hand te tellen. Hiervan een tweetal prostituees die na het sluiten van hun afwerkplaats via tinder op zoek zijn naar klandizie. Verder inderdaad heel veel vrouwen die zich verschuilen achter een zonnebril (getrouwd???), de bekende vakantiekiekjes (gedrogeerde tijgers!), de bekende springfotoos (hangtietencheck), geverfde smoeltjes en de sociale groepsfotoos. Ook heel flauw zijn de vaak engelstalige spreekwoorden of gezegden. Eigenlijk is het al even droevig als een gewone datingsite.

  • Anna

   Hi mart! Zegt allemaal niks ook, ik heb superveel matches omdat inderdaad mannen alles wat er een beetje normaal uitziet liken. In het echte leven heb nog geen gezonde succesvolle relatie gehad, maar door een paar goed gemaakte foto’s en een paar slimme openings zinnen zou je denken dat ik het voor mij makkelijker is dan voor jou. Uiteindelijk is het altijd lastig om een echte match te vinden, chemistry is niet te forceren. Vraag een vrouw die je kent en erg leuk/lief/grappig vind gewoon uit eten. Ik weet dat ik het leuker zou vinden, en dat het veel te weinig gebeurd…succes
   Ps. Renee, ongepaste reacties zijn niet zo leuk voor lezers die reacties net zo interessant vinden als het artikel.

 17. Vermakelijke blog 😛

  ‘Foto’s gebruiken met andere jongens van dezelfde leeftijd is niet handig. Wie ben jij nou? Ik neem echt niet de moeite om dat je zelf te vragen, ik klik je gewoon weg.’ Precies, helemaal mee eens, ga zo door! Want dit geld voor de dames net zo hard. Foto’s waar ze met 3-4 vriendinnen op staat. Wie ben jij nou? Ik neem echt niet de moeite om dat je zelf te vragen, ik klik je gewoon weg. 😉

  Ook lees ik dat foto’s met auto’s, motoren, vissen, of in de sportschool beter achterwege gelaten kunnen worden. Nu heb ik zelf weinig met die dingen op sporten na (al doe ik dat liever buiten). Echter jullie dames hebben ook wel wat gemeen qua foto’s waar ik als man (kan niet voor andere spreken) nou niet echt op zit te wachten.

  -Willen jullie een leuke foto van het gezicht? Laat zelf de foto’s met zonnebrillen eens weg.
  -Plaats geen foto’s met aapjes op je hoofd a.u.b…. Just don’t.
  -Foto’s met kinderen. (Geweldig dat je trots en dol bent op je kleine neefje/nichtje. Niks mis mee maar niet voor op tinder.)
  -De zoveelste foto dat je aan het parachutespringen bent mogen ook wegblijven. Ik ben de tel kwijt over hoeveel van dat soort foto’s ik wel niet voorbij heb zien komen.
  – Alleen maar foto’s met je honden of katten.

  Ah, en dan het praten. Geen probleem om een leuke openingszin te vinden hoor 😉 . Echter het idee dat de man altijd MOET beginnen met een gesprek laat me wel lachen. Je klikt zelf toch ook op de like knop? Neem dan ook eens initiatief of ben je bang? En dan nog zijn er dames die in hun profiel zetten. ‘Why like if you do not start talking?’ o.i.d. Met zo’n houding wil ik niet eens met je praten 😉

  Nou het was weer gezellig 😀 Geen ruzie maken verder jongens en meisjes dan komt het vast goed!

 18. Udo Sanders

  Alweer een blog over wat mannen wel en niet moeten doen op Tinder. Jullie vrouwen denken serieus dat jullie alles te vertellen hebben? Ik weet dat je nu vast gaat vertellen: het is alleen maar om de mannen te helpen. Het is het toontje wat me niet bevalt.

  Het begint een wereld te worden waarin de man onderdrukt wordt.

 19. Stefan

  Ik merk dat heel veel vrouwen die uiteindelijk je Match worden, helemaal niks terugzeggen.

  Ze nemen geen eens even de tijd om iets te zeggen, als jij je als man uitgebreid en adequaat hebt voorgesteld. Misschien is het verlegenheid? Misschien is het dat anno 2015 de meeste vrouwen het te druk hebben met studie of werk?

  Want geef nou zelf toe, als een man heel veel aandacht besteed aan het vinden van een leuke vrouw. Maar 90% geeft geen eens antwoord. Sorry hoor vrouwen, maar mannen geven altijd 100% antwoord als ik ze iets vraag.

  Ik vind dit een beetje onrespectvol om eerlijk te zijn. Vooral via Tinder.

  En dan kan jij het wel over de DON’T’s hebben, maar iedereen is mens , en maakt wel eens een foutje. Waarom dan meteen niks terugzeggen?

  Oke, sommige zien Tinder alleen maar als een grap of iets dergelijks, of om mensen te trollen. Maar het kan toch ook gewoon normaal?

  Wij mannen zijn vrij relax en makkelijk, maar vrouwen lijken wel moeilijk via Tinder. Ik heb nu iets van tussen de 15-20 matches. Erg leuk en aardig, maar je schiet er voor de rest niets mee op.

  Leuk blog om te lezen. Bedankt hiervoor, Renee Preijde.

  Vind internetdaten overigens wel lastig, want je ziet elkaar niet ;).

 20. Stefan

  @ Mart,

  Ik stem hier mee in wat jij verteld.

  Ook ik heb 2 Tinder matches gehad, die iets te seksueel getint waren. En nee, wij mannen denken niet de hele tijd aan seks. Ook komt het heel soms voor dat één of meerdere Tinder matchs besmet is met een virus. Een virus dat verwijst naar een site met seksuele getinte dingen.

  Die verwijder ik meteen. Jammer, want het moet wel leuk blijven.

  Jammer, dat Tinder nu ook al besmet is, net als het hele internet met porno.

  • HP geht anscheinend davon aus, dass:1. Alle die APotheker-Entscheidung mitbekommen haben2. Das aus 1. alle schließen konnten, dass HPs webOS-Hardware bald billiger werden würde3. Die Käufer zwischen 19. und 22. August auf diese Rückzahlung spekuliert hattenUS-amerikanische Unternehmen sind mir jetzt durch die Bank nur noch unsympathisch.Ich will bei Nokia bleiben

  • I am amazed at this winter harvest…I love lemon thyme and mine is a bit stressed in the drought but still a trooper. I love to cut and use the herbs too and put them in a vase if I don’t use them right away. I wish I could grow limes and lemongrass. We use cilantro as well and boy it has bolted this summer no matter what I do. Wonderful harvest!

  • Pamietam, ze nie dalismy latwo zejsc im ze sceny. perkusista byl juz tak wykonczony, ze nie chcial grac, a Ci go dalej ciagneli na scene. Ale zabawa byla super. Nad ranem juz w pustej sali skakalismy do konca w pare osob.Potem wspanialy spacer po plazy, z piekna fanka TC z Poznania i niestety potem powrot to szarej warszawskiej rzeczywistosci :(

  • because no man rocks eyeline like @JaredLeto. Jared Leto CALL ME.Also you know a lot about clothes and colours. I have black converse shoes and now want navy ones. My pink ones are faded….I own way too many black clothes. The End.

  • Jeric / BUT: sincere condolences to all those who might be looking for work in the wake of this. It’s no fun to be unemployed at this time, and especially if you’ve got family. GOOD LUCK.Amidst the cheerleading for our fav product, it’s easy to forget that economic turmoil has victims.That DD can go under, I hope stiffens the resolve of producers to quit bidding practices that force them out of business.

  • I’m beginning the process of upgrading a very large Access 2000 ADP application. It works great but it’s probably past time to get the application upgraded to a newer version of Access. Is it still possible to have a RecordSource of a stored procedure? I didn’t see how to go about creating a link to a stored procedure but I’m also a bit lost so I’m not surprised. Thanks for your time!

  • xabi dit :bon, ok, je confirme ce que dit henri : j’ai une veine de chat noir qui a cassé un miroir et qui passe sous une échelle …le running de ce soir est annulé, faute de participants …. mais je désespere pas de courir la semaine prochaine

  • Ça fait plus de 5 mois que l’horloge de l’Hôtel de ville ne marche plus… Elle indique 4h44… Je suis allé leur dire il y a 3 mois et ils m’ont dit qu’ils attendaient une pièce… Mais bon, l’horloge de l’Hôtel de ville ne semble pas quelque chose d’important… Où du moins personnes ne la remarque ? Sauf le voisin qui s’y fiait 😉

  • ….. en ik zit hier maar baat en steun te hebben aan jouw openhartigheid !!het is een eenzaam proces, die zelfacceptatie. gelukkig zie je (en roep je !) jouw “dragers” en kan je wat op hun schouders achterlaten waardoor het voor jou wat lichter kan worden.ik stuur je een klein maar dapper stralend sterretje.

  • Thank you for stopping by, Jess! It does increase my faith and I hope helps others. The Lord has kept all of His scars for us, for a reason. And they are the most beautiful. May the Lord bless your day!

  • We experienced the worst idea for a Mother’s Day a few years ago. The bishop asked all the mothers to stand. Then he asked for those with more than 2 kids to keep standing, then 3 kids, and so forth. Since none of ours had survived, my wife wasn’t sure whether they counted for her to stand up, and if so, when she should sit down. All in all, it was embarassing and unpleasant.In our current ward, they skip plants and flowers and give all women over 18 a CD. For Father’s Day, they give candy bars.

  • It’s apparently an outrage to think that one considers one’s enemies human beings whose deaths are to be mourned as well. Today’s fashion, especially among the ostensibly Christian right, obviously is not to love your enemies, but to hate and condemn them even in their graves. Disgusting.

 21. Bert34

  et positieve van Tinder is vergeleken al die andere sites je heb echt zowaar contact met vrouwen.
  Je typt met ze je kan zowaar een date regelen.
  Wat bij meeste sites niet eens lukt. dat is echt een vette TOP!!

  het negatieve ..
  het is en blijft een simpel feit gezonden vrouwen vanaf de 18de totdat ze een kind krijgen hebben echt GEEN Tinder/dating app gebeuren nodig
  Serieus dat is gewoon zo.,
  Die krijgen genoeg aandacht en hebben altijd een reserve man rondlopen voor wat dan ook 😛

  Kom je ze wel tegen op Tinder dan is 33% van ze geil op aandacht en zullen ze nooit beginnen over een date of zin hebben in een date.
  Hun Karma is aandacht krijgen dat is hun drugs..en ze hebben al een vriend.

  Die andere 33% (ja ja overna gedacht hoor) heeft een kind zit de hele dag thuis wil je naar binnen halen omdat ze vroeger op de bad boy viel
  maar ja die is er niet meer en past ook niet meer in het straatje kind/moeder. (have fun daarmee ik raap niet de troep op van een ander)

  die andere 33% heeft al zoveel relaties gehad en zoveel bagage dat ze je geliked heeft en ze is alweer met 4 andere gasten aan het praten en je vraagt je af waarom ze niks meer zegt.

  dan nog 1% die wil iemand leuks ontmoeten maar vind alle mannen zulke klootzakken omdat de man door die andere 99% van de vrouwen zo verneukt is dat hij totaal niet meer weet hoe het spel werkt.

 22. Rick32

  klagen over mannen met een bloot boven lichaam lichaam ?
  De vrouw showed haar borsten op een manier dat het lijkt dat ze 4 cup groter heeft wat ze helemaal niet heeft.
  Ze zet fotó’s neer van 4 a 5 jaar terug.
  Ze heeft op elke 4 foto’s verschillende haar kleuren en op 1 foto heeft ze het heel kort (wat is het nu?)

  Klagen over mannen die een vis beet heeft
  Hoeveel #### foto’s heb ik van die dames gezien met de zee of een berg of 1 of ander stomme zee ster, zonder hun erop,

  klagen over mannen die te breed of gespierd zijn ??
  Vrouwen die bij elk profiel zetten zoek geen one night stands.
  maar die hebben 1 foto waar ze op bed liggen en je zo in die boezem kijkt. (totaal niks sexy)
  waar ze 1 foto hebben dat je weet dat ze die genomen hebben op het zicht op de billen en een goede strakke broek aan hebben. (niks sexy aan)
  waar ze 1 foto hebben met een vinger in hun mond en borsten naar voren (ook niks seksueels getint hoor)
  naar 4 foto’s gezien te hebben denk je maar aan 1 ding ook al wil je niet…

  klagen over mannen die met zijn auto erop staat.
  Die gast werkt zich kapot voor een leuke/stoere auto hij is er trots op dat hij dat heeft gepresteerd.
  en er word hem vertelt dat vrouwen dat niks vinden ?
  kijk is verder dames hij heeft een stabiele baan een doel.

  Vrouwen zijn zo simpel en kijken geen steek verder ze hebben totaal geen empathisch vermogen.

  ik haat geen vrouwen maar waarom vrouwen het spel bepalen is mij een raadsel.

  .

  • Kim

   Haha Rick32, niemand zegt wat jij moet doen. Maar als man kan ik u zeggen dat ik het verschrikkelijk fout vind dat mannen en vrouwen een stoeffoto van hun auto erop plaatsen. Precies alsof je op een makkelijke manier indruk wil maken op iemand. Als je een foto van je auto op je profiel plaatst ben je gewoon een omhooggevallen Ronny die geld uitgeeft en de verkeerde dingen.

 23. Dion

  Heren, jullie hebben helemaal gelijk.
  Veel van bovenstaande komt me bekend voor. Dus vrouwen, geen zonnebrillen, geen vriendinnen, zeker geen mannen. Maar ook die (huis)dieren altijd, katten, honden en dan vooral die meiden die op drie van de vijf foto’s met een paard staan. Ik denk dan echt aan tienermeisjes van 14. Hebben jullie ook paardenposters op jullie slaapkamer hangen? Verder valt het me op dat 9 van de 10 vrouwen langer zijn dan 1,75m. Schijnbaar is lengte voor jullie echt van belang. En dan die foto’s met overdreven scherptediepte, welke alleen gerealiseerd kunnen worden met een professionele spiegelreflex. Je ziet vaak aan de foto dat er een fotoshoot-achtige sfeer omheen hangt. Dat zijn dan de vrouwen die vooral zichzelf erg mooi vinden en dus ooit zo’n shoot hebben laten doen. Ja, je moet “willekeurige” foto’s plaatsen. Toevallig staat er ook net het operagebouw van Sydney op, of the state of liberty in de Big Apple. Of je hangt net aan een parachute. “Hier nog een leuke foto van jou in de achtertuin”… “Nee, niet die, het moet een willekeurige foto zijn”….
  En ook voor vrouwen geldt: niet met je motor op de foto, je vindt jezelf stoer. Ja ik rijd ook motor, maar dat komen we dan in ons gesprek wel op. Ook skiën is al lang niet meer alleen voor de upper class. Dus dames, een paar leuke foto’s van JOU zelf, we willen zien wie JIJ bent. De rest komen we later wel op.
  En als je met je match niet wil chatten, doe dan gewoon niet mee…….
  Veel Tinder plezier…….

 24. Michael

  Dacht dat het aan mij lag, maar als ik dit lees heb ik zoiets van misschien wordt tijd om te daten over de grens want dit schiet niet op Nederlandse vrouwen met hun kapsones je hoort alleen maar wij willen dit en je moet ….

 25. Kim

  Haha als man zijnde klik ik foto’s van badkamerselfies ook gewoon weg. Anders dan de tindermeisjes vind ik het wel belangrijk om wat info bij het profiel te krijgen.

 26. Kim

  Haha Rick32, niemand zegt wat jij moet doen. Maar als man kan ik u zeggen dat ik het verschrikkelijk fout vind dat mannen en vrouwen een stoeffoto van hun auto erop plaatsen. Precies alsof je op een makkelijke manier indruk wil maken op iemand.

 27. Angelo

  ik ben een man die het initiatief neemt en geduldig niet opdringerig is. dan heb je eindelijk leuk contact denk je weekje gezellig geweest. vraagt haar nummer lijkt allemaal goed te gaan erg enthousiast. wordt tijd om eens af te spreken smoesjes druk druk studie school nou oke. dan opeens geen behoefte aan interesse is verdwenen. en dat naar 5 weken geblokkeerd ze laten ons lekker onzeker achter waarom??

  • john

   Dat is te wijten aan een totaal verkeerd uitgepakte emancipatie die is omgeslagen in een regelrechte kapsones. Tegenwoordig zijn er meer vrouwen die aan een te groot ego lijden dan mannen. Als je dan de Nederlandse vrouw eens gaat vergelijken met bijvoorbeeld de Chinese vrouw dan blijkt al snel dat de Nederlandse vrouw eigenlijk helemaal niet geëmancipeerd is. De Chinese vrouw doet en mag alles doen wat mannen ook doen aan werk en opleiding. Ze zijn volkomen gelijk. (het goede van het communisme) Maar tegelijkertijd zijn ze ook op en top vrouw die tot hoge leeftijd van een potje seks met maar man kan genieten terwijl in preuts Nederland de gemiddelde Nederlandse vrouw op de leeftijd van 35 jaar al seksueel bejaard is.

 28. Beste tindersletje, deze wereld draait om jou omdat je een kutje hebt. Voor de rest hebben jullie vouwen, behalve het baren van he nageslacht, geen enkel andere functie of toevoeging tot het leven van het geslacht dat bepaald hoe deze wereld eruit ziet. Kom dus hier vooral niet de koningin uithangen met je moet dit, je moet dat, anders blokkeer ik zus en blokkeer ik zo. Als je 40 bent en gedumpt bent, en met zo een attitude kan het ook haast niet anders, dan sta je daar op tinder met een kop vol kraaiepoten en rimpels te smeken zodat mannen je naar rechts vegen, waarbij al die bovenstaande shit irrelevant voor je word. Het enige dat jij hebt te bieden is en blijft je kutje. Niks meer en niks minder. Gedraag je ernaar.
  Mvg, man

 29. Johnny

  Hmmmmm, best kansloos deze tekst. Want dit is natuurlijk gewoon klinklare bullshit. Het is ten eerste zwaar uit de hoogte, ten tweede nodigt het niet uit om überhaupt op Tinder te gaan omdat op deze manier de lat voor de wat minder toebedeelde mannen wel erg hoog wordt gelegd.
  Het is zeer ontmoedigend, en zeker niet goed voor iemands zelfvertrouwen. Hou er wel rekening mee dame, dat mannen ook maar mensen zijn, zelfs met gevoelens. Ook al zijn die bij velen ver te zoeken. Toch zijn ze er wel. Ik weet van verhalen van de dames dat mannen nogal seksistisch “te werk” gaan. Dat hoort ook niet. Respect moet er van beide kanten zijn, doe je immers ook in het echte leven, maar om zomaar iemand te “blokken”, moet ongeveer voelen als een drol die je door de plee spoelt. Psychologisch gezien klopt dit voor geen meter…

 30. Michiel

  Het probleem van veel Nederlandse vrouwen is het enorme eisenpakket waaraan de man moet voldoen. Goede interessante baan, liefst ook nog vrijwilligerswerk erbij, stoer maar niet te stoer, hippe kleding enz enz. De man verliest zijn eigen identiteit door onzekerheid. Maar ik zeg, mannen kom op wees jezelf! We zijn allemaal ruwe diamanten en als vrouwen daar niet een beetje in willen investeren of door heen kunnen prikken…jammer dan, dat is dan hun verlies! Twijfel niet aan wie u bent.
  Nou misschien komt hier wel weer een shitstorm of comments en minnetjes van…

 31. Real

  Ik kwam dit bij toeval tegen en vind het best grappig. We hebben een verveelde dame die benadrukt hoe egocentrisch vrouwen tegenwoordig zijn. Haar stuk als een tip voor mannen schrijft, terwijl het gewoon lachwekkend is. En dan afvragen waarom wij vrouwen als objecten behandelen. Half naakte foto’s, fotoshop en andere apps om er goed uit te zien. In het echt in meer dan 50% er gewoon vreselijk uitzien. Dat creëerd woede en afgunst. Eisen stellen die amper tot niet haalbaar zijn. Woorden als geen sex bij de eerste date, maar tweede gaan ze los. En de meeste wat je schrijft klopt totaal niet. Normale profielen maken amper kans, de macho half naakte tattoo boys, die daten bij de vleet. En dan je opmerking over Kids, je bent een grote hypocriet. Echte mannen zijn trots en tonen dat. Vrouwen doen het ook. Waar is gelijkheid als de één het wel mag en de ander niet?
  Jij bent het perfecte voorbeeld van een egotripper, vrouwen naar voren schuiven en ons als debielen neerzetten. Ik ben een van die tattoo mannen die genoeg heeft gehad, niet tegen de muur ben gelopen kwa gezicht. En zonder tinder. Echten mannen leven in the real life. Maar bedankt voor je stuk, weet nu waarom ik geen hoog beeld meer heb van vrouwen

 32. Anoniem

  Om eerlijk te zijn. Ik heb heb zelf nog geen match op Tinder. Al is alles wel volgens de handvatten van hier. Ligt het dan aan mij? Dat ik dus niet hoor te daten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *