Naar de inhoud springen

Foursquare

Foursquare is een location based netwerk, opgericht in 2009 door Dennis Crowley & Naveen Selvadurai. Momenteel zijn ze gevestigd in New York, uitgegroeid tot een bedrijf met 21 werknemers en meer dan 10 miljoen leden wereldwijd. Oorspronkelijk was Foursquare alleen voor de Verenigde Staten bedoeld, maar later hebben is het netwerk ook opengesteld voor de rest van de wereld. Het voornaamste doel van het netwerk is vermaak, spel.

Op dit netwerk checken gebruikers in op locaties. Zij kunnen hier punten en badges mee verdienen. De badges zijn bijvoorbeeld gekoppeld aan een locatie, activiteit of tijdstip. Ook is het mogelijk voor gebruikers of bedrijven om zelf badges te maken. Wanneer een gebruiker vaker incheckt op een locatie is het mogelijk mayor te worden van deze locatie, of om de huidige mayor van de locatie van zijn troon te stoten. Ook is het mogelijk om een check-in te delen via Twitter of Facebook. Gebruikers kunnen instellen dat er een melding verschijnt op hun telefoon als een vriend ergens ingecheckt heeft. Het is mogelijk om commentaar of foto’s te plaatsen bij diens, of een eigen check-in. Daarnaast kunnen er bij elke locatie tips geplaatst worden, die andere gebruikers vervolgens kunnen doen of op hun to-do list kunnen plaatsen.

Het netwerk werkt op Symbian, Android, WebOS, Windows Phone 7, Blackberry en iPhone. Wanneer het via het web gebruikt wordt moet de gebruiker zelf zijn locaties zoeken. Als er via een applicatie op een telefoon gebruik wordt gemaakt van Foursquare, wordt de locatie via GPRS bepaald. Hier worden dan automatisch omliggende locaties bij gezocht.

Er zijn vergelijkbare netwerken, zoals Brightkite, Fire Eagle, Gbanga, Google Latitude, Gowalla, Hotlist, Scvngr, Socialight, Plyce en Feest.je. Google Latitude zal ik binnenkort zelf gaan testen. Verderop in mijn Blog zal ik mijn ervaringen hierover plaatsen. (Update: lees hier mijn post over dit netwerk).

Eigen ervaringen

Zelf vind ik het vooral leuk om met vrienden een soort wedstrijd aan te gaan, dus om het hoogste puntenaantal, de meeste badges of de meeste mayorships te hebben. Op Foursquare ontstaat er soms ook een soort “strijd” om een mayorship over een plaats waar je, net als een van je vrienden, vaak komt. Mijn ervaring is dat het vrij makkelijk is om mensen die onbekend zijn met Foursquare over te halen mee te doen, het lijkt best laagdrempelig te zijn. Bij Foursquare heb je als gebruiker zelf de controle over waar je incheckt, of je incheckt en wie je check-ins mag zien. Je bepaalt dus zelf hoever je gaat in het vrijgeven van deze informatie.

Eigen badges op Foursquare
Eigen badges op Foursquare

Wat ik zelf mis op het internet bij de informatie over Foursquare, is dat het mij toch ook voor bedrijven leuk inzetbaar lijkt. Zij kunnen een eigen venue aanmaken en mensen kunnen hier dan gemakkelijk recensies over hen schrijven, tips toevoegen of foto’s toevoegen. Zelf kunnen ze naast foto’s en tips ook contactgegevens en aanbiedingen toevoegen. Zo zijn er kroegen die een gratis drankje uitdelen bij tien checkins, of restaurants die gratis koffie geven wanneer je als gebruiker je check-in laat zien.

Als je ergens in de buurt bent, bijvoorbeeld in een grote (onbekende) stad, kan je zelf zoeken op verschillende categorieen, bijv. restaurants, winkels, etc. Als bedrijven zich hierdoor vindbaar weten te maken, zijn ze concurrentie voor die geen gebruik maakt van Foursquare. In ieder geval tegenover alle Foursquare gebruikers.  Zelf zou ik het best leuk vinden om dan eens bij zo’n restaurant te gaan kijken als de tips of foto’s bij hun venue me aanstaan. Het is leuk om recensies of tips te lezen over zulke locaties en die eens uit te proberen. Soms staan er tips tussen die nergens op slaan, zo kwam ik laatst op Schiphol te tip tegen “try the moonwalk while going trough customs”. Dat onderstreept ook goed de informele sfeer van Foursquare.

Ik denk ook dat wanneer Foursquare populairder zou worden, dat bedrijven hier wel klanten mee kunnen trekken. Nu heeft dat relatief weinig zin omdat er eigenlijk nog te weinig Foursquare gebruikers zijn. Zelf zou ik het erg handig vinden als alle restaurants etc. in een stad actief zijn binnen Foursquare, je kan dan veel gerichter kiezen waar je wat wilt eten en ook meteen aan andermans ervaringen zien of dit de moeite waard zal zijn.

Een reactie

  1. Ik denk dat het inderdaad goed mogelijk is dat bedrijven klanten gaan trekken met Foursquare. Ik ga dit nu zelf ook proberen voor Café de Fiets. Vooral grote, populaire plaatsen waar veel verschillende mensen komen zijn perfect geschikt denk ik. Eigenlijk zouden meerdere bedrijven/horecagelegenheden in een stad zich actief moeten presenteren op Foursquare. Gewoon met een aantal winkels een campagne lanceren om mensen aan Foursquare te krijgen. Lijkt mij een instant hit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *