Naar de inhoud springen

I’m a schemer!

Een wat? Een schemer, ja. Google+ introduceerde deze maand een nieuw netwerk genaamd Schemer om, zoals ze het zelf zeggen: “let you discover new things to do, share schemes with friends, and make the most of your day.” Klinkt goed, dus hoog tijd om het eens uit te proberen.

Video ter introductie van Schemer:

Beta-versie

De versie die momenteel online staat is een beta-versie en je kan alleen lid worden op uitnodiging. Je kan inloggen met je Google-account en eenmaal lid krijg je een aantal invites om anderen mee uit te nodigen. (Mocht je ook een invite willen, laat even je e-mailadres achter.) Officieel is deze versie ontwikkeld alleen voor de USA, maar daar heb ik tot nu toe nog weinig storends van gemerkt op de waarschuwingen hiervoor na.

Het kleine broertje van Day Zero Project?

Het netwerk deed me meteen een beetje denken aan het Day Zero Project. Je stelt jezelf hier 101 doelen, om te behalen binnen 1001 dagen. Dit kan van alles zijn, maar het zijn allemaal dingen die je altijd al eens wilde doen. De meeste mensen houden vervolgens een blog bij op deze website over hun lijst en de vordering daarvan. Schemer is eigenlijk een beetje vergelijkbaar. Je stelt een lijst, oftewel “Scheme” samen met daarin dingen die je ooit nog wil doen. Je kan hierbij kiezen uit al bestaande activiteiten opgesteld door je vrienden of andere Scheme gebruikers, of zelf activiteiten aanmaken. Activiteiten kan je ook tippen aan mensen. Slimme tijd van het jaar overigens, om een netwerk als deze te introduceren. Benieuwd hoeveel goede voornemens er gaan verschijnen op het netwerk…

Of die van Foursquare?

Daarnaast komt het netwerk in de buurt bij de tips en to-do’s van Foursquare. Bij Foursquare kan je per locatie tips toevoegen van activiteiten die te doen zijn. Andere mensen en jijzelf kunnen deze tips toevoegen aan hun to-do lijst. Wanneer je een activiteit hebt uitgevoerd markeer je hem als “done”. Al deze handelingen zijn ook mogelijk in Schemer. Je voegt activiteiten toe aan je scheme en kan er eventueel ook een locatie aan hangen. Verschil met Foursquare is dat het bij Foursquare verplicht is er een locatie aan te hangen en bij Schemer niet. Bij Schemer kan je aan activiteiten in tegenstelling tot Foursquare wel nog categorieën toevoegen.

Inspireren

Omdat zowel de activiteiten die je zelf toevoegt, als de activiteiten van anderen die je aan je scheme toevoegt door anderen te zien zijn, kunnen zij deze ook toevoegen aan hun scheme. Wanneer ze dit doen, “inspireer” je zo’n persoon en hier krijg je dan ook een melding van. Een soort beloningssysteem eigenlijk. Je kunt tevens in iemands profiel zien hoeveel mensen hij of zij geïnspireerd heeft.

(Voorlopig) eindoordeel

Om nu al een eindoordeel te hebben over dit netwerk is misschien wat vroeg, want wat niet is kan nog komen. Wat ik miste in het netwerk was om toch op de een of andere manier een soort verslag toe te kunnen voegen aan een activiteit die “done” is. Al is het maar in de zin van een foto, een paar regeltjes. Dat lijkt me namelijk erg leuk om terug te zien op de profielen van mensen. Daarnaast schreeuw ik nu ongetwijfeld te vroeg, maar ik mis wel de koppeling met andere sociale netwerken om zo je activiteiten te delen en te laten zien. Maar dat gaat ongetwijfeld nog komen. In elk geval een leuk netwerk om eens uit te proberen en in de gaten te houden.chromecast blue icon on tvwhatsapp взломсниферразработка красивых сайтов киевwhat time is it in russia moscowRecom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *