Naar de inhoud springen

Online fitness: hoe een computer je spierpijn kan bezorgen

Zo. Het zit er weer op. En omdat ik naast 80 kussen op mijn wang ook 823525 calorieën rijker ben na deze feestdagen (een beetje overdrijven mag), vond ik het hoog tijd voor wat extra beweging. Het merendeel van de mensen zoekt dat dan in de sportschool. Of in een extra rondje hardlopen. Helaas kunnen mijn motto ‘liever lui dan moe’ en ik nog altijd geen afscheid nemen van elkaar, dus ik ging op zoek naar een alternatief. Op het internet.

Het kan zijn dat je denkt dat ik gek geworden ben nu. Of dat ik langzaam vastroest achter mijn computer. (Of allebei.) Maar maak je geen zorgen; ik rijd nog steeds meerdere keren per week paard, heb een heuse fitness-hoepel aangeschaft en vind een rondje hardlopen op zijn tijd prima… Maar met deze temperaturen kan ik me toch echt (nog) minder goed tot dat laatstgenoemde zetten. Vandaar dit “briljante” idee.

Ik moet eerlijk toegeven: ook ik was een beetje sceptisch aan het begin van mijn zoektocht. Ik heb inmiddels een aantal apps uit de categorie sporten/voeding/gezondheid uitgeprobeerd, maar daar zat weinig tussen dat je echt in beweging brengt. En omdat ik weiger mee te “hoppen” met Olga Commandeur en Duco Bauwens koos ik er toch voor om mijn zoektocht digitaal voort te zetten.

Bikini Blaster

Ik begon mijn zoektocht op YouTube en had al snel succes. Kan ook niet anders, want de fitness-filmpjes vliegen je bijna letterlijk om de oren daar, of je nu les van een cheerleader, neger in lichtroze hemd of een 8-jarige wilt. Voor iedereen wat wils dus. Mijn keuze viel op onderstaande workout genaamd ‘Bikini Blaster’ (ja, lekker Amerikaans), een “Sexy legs workout”. Leek me prima te doen! Viel dat even tegen…

Het resultaat? Drie dagen spierpijn! Geen grapje! Ik wilde een goede workout, nou… Die kreeg ik. De rest van de dag moest ik zittend de trap af en ik heb werkelijk alles bij elkaar gevloekt. Ik was er heilig van overtuigd dat het internet me geen spierpijn kon bezorgen, maar ik neem alles terug. Ook al gebruik je met paardrijden (jajaja, kom maar op met je “dat is geen sport”) voornamelijk je benen, daar merkte ik weinig van. En vergeleken bij dit te strakke, te enthousiaste vrouwtje die het ook nog eens weet te presteren om aan 1 stuk door te blijven praten en lachen voelde ik me al helemaal een watje.

Ik had best verwacht dat ik wat leuke oefeningen kon leren via YouTube, maar ik had nooit voor mogelijk gehouden dat een computer me zoveel spierpijn kon bezorgen. Goed teken dus! (Ook al voelt het vreselijk.) En mocht jij nu nog steeds met opgetrokken wenkbrauw zitten te lezen: kom op, in de benen! En stuur mij dan even een berichtje als je spierpijn arriveert. 😉 Succes!prodvijenie.xyzдавыдов, александр сергеевичидеальная белая улыбкапетлевязold new year daysaint petersburg map

Een reactie

  1. Haha, leuk om te lezen. Staan geweldige oefeningen staan er op Youtube, en ja, daar kan je dagen last van hebben. Ervaringsdeskundige 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *