Naar de inhoud springen

“Paardenmeisje”

Schermafbeelding 2015-12-14 om 22.59.35Een paardenmeisje noemen ze me, soms. Volgens mijn zusje, die alleen geïnteresseerd is in haar stijltang en make-up, ben ik eerder een nerd. Anderen noemen me een wijsneus en voor een klant op mijn oude werk was ik zelfs “een kreng met lange haren”. Dat laatste kan ik inderdaad zijn als je niet lief tegen me doet en een wijsneus… Tja, guilty as charged. In plaats van nerd zou ik mezelf echter liever omschrijven als een hardwerkende studente… Maar een paardenmeisje? Nee.

In mijn vrije tijd zit ik graag op mijn paard en een wedstrijd af en toe doe ik ook graag, maar de echte paardenmeisjes lopen toch echt op mijn huidige stageadres. Als semi-paardenmeisje mag ik mezelf namelijk erg gelukkig prijzen: sinds begin februari loop ik stage bij drievoudig Olympisch dressuurkampioene Anky van Grunsven. En paardenmeisje of niet, welke persoon die ook maar enige liefde voor paarden voelt zou dat nou niet willen? 

Iemand van boven

Op het ANKY Education Center ben ik geen paardenmeisje. Daar lopen Anky, haar man Sjef en hun internationale klanten en topmedewerkers rond en dát zijn pas de echte “paardenmeisjes en -jongetjes”. Al zijn hier deze verkleinwoorden natuurlijk niet op zijn plaats, want deze mensen behoren tot de besten in wat zij doen. Tussen hen ben ik slechts “iemand van boven” (kantoor) die weinig van paarden af weet en die dus ook niet nuttig is tussen de paarden. Erg? Nee. Ik ben hier namelijk om te doen waar ik wél goed in ben: Anky van Grunsven en de gevestigde bedrijven op het Education Center adviseren hoe zij social media het beste in kunnen zetten als online marketingtool. En dat kunnen zij dan weer net niet. (Ha.)

Op 6 februari 2012 ben ik mijn stage hier in Erp begonnen. Op de website van Anky werd in die periode het nieuwsbericht “Nieuw op het AEC: social media stagiaire Renee Preijde” geplaatst ter introductie. In het begin kwam er enorm veel op me af, wat niet rustig starten betekende, maar meteen keihard aan de bak. Achteraf gezien heel typerend voor de mentaliteit van alle medewerkers van het AEC: stuk voor stuk harde werkers die hun tijd efficiënt indelen en het werk serieus nemen. Precies wat Anky en haar man Sjef Janssen van ze verwachten en verlangen. Heel bijzonder om eens mee te maken hoe alles te werk gaat in zo’n groot internationaal bedrijf met zo’n reputatie. Juist door de reputatie van Anky van Grunsven en Sjef Janssen wordt er zwaar getild aan de geheimhoudingsplicht op het bedrijf en daarnaast aan de manier waarop en welke informatie er naar buiten gebracht wordt. Voor mij als social media stagiaire is dat natuurlijk erg interessant. Online media gaan snel en om ze bij te kunnen houden, moet je er bovenop zitten. Hoe ga je daarmee om in een bedrijf als deze?

De stageopdracht

Naast Anky Media B.V., het bedrijf waar ik mijn stage loop, zit ook het hoofdkantoor van The Tack Factory B.V. gevestigd in het kantoor waar ik dagelijks werk. Mijn stageopdracht gaat niet alleen om het adviseren van Anky van Grunsven zelf in haar social media gebruik, maar ook om het adviseren van The Tack Factory B.V., Anky Media B.V. en het ANKY Education Center als fysieke locatie. Onderdeel van de organisatie is ook ANKY Asia Ltd. Dit bedrijf valt echter buiten mijn stageopdracht, omdat zij een hele aparte kledinglijn verkopen. Daarnaast heersen er in sommige Aziatische landen strenge regels wat betreft het social media gebruik, wat al een (interessant) onderzoek op zich zou zijn. Helaas heb ik te weinig tijd in deze stageperiode om dit onderzoek bij mijn opdracht te betrekken.

Momenteel ben ik bezig met de afronding van mijn onderzoek en ik verwacht over een week te beginnen aan mijn social media analyse. In deze analyse ga ik onderzoeken welke social media geschikt is om in te zetten voor alle bovengenoemde bedrijven om hun online marketing te verbeteren. Activiteiten die ik doe naast mijn stageopdracht zijn o.a. het plaatsen van nieuwsberichten op de website, het opzetten en onderhouden van de Tack Factory Facebookpagina, klein onderhoud aan de Facebookpagina van Anky zelf en het onderhouden van het Twitteraccount @TheTackFactory. Tijdens mijn stageperiode heb ik daarnaast tot nu toe samen met mijn stagebegeleidster Joyce Heuitink de hashtag #ANKYSS12 op Twitter en categorie ATC Favorites op de Facebookpagina opgezet en tenslotte doe ik af en toe een kleine ontwerpopdracht, of andere activiteit tussendoor.

No pressure

Leuk detail is dat Anky vorige maand een Equestrian Social Media Award heeft gewonnen. Ze werd genomineerd in de categorie “Best use of social media in North-West Europe”. Mocht ze deze award volgend jaar niet winnen, dan heb ik natuurlijk iets goed fout gedaan… No pressure dus. Er bestaan ook awards voor categorieën als paardensport gerelateerde locaties of kledingmerken. Wie weet zit er volgend jaar ook een nominatie in voor een van deze twee categorieën met Anky’s kledingmerk ANKY Technical Casuals of het ANKY Education Center als fysieke locatie…

Vandaag begin ik aan mijn tiende stageweek, wat betekent dat ik precies op de helft ben van mijn stageperiode. To be continued!одноботяндекс.вебмастерseopult продвижениелендинговая страница этоиз китаяsunnic

Een reactie

  1. What’s up everyone, it’s my first visit at this site, and article is truly fruitful
    in support of me, keep up posting these articles or reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *