Naar de inhoud springen

Altijd up-to-date door RSS

RSS (Really Simple Syndication) maakt het mogelijk de content die je publiceert via bijvoorbeeld blogs of nieuwssites gemakkelijk te verspreiden aan je followers. Door een RSS button te plaatsen op je blog of website kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in datgene wat jij te vertellen hebt, zich met eén klik op die button abonneren op jouw artikelen. Alle content die je nieuw publiceert wordt direct doorgestuurd naar je followers, dus iedereen die zich op jou geabonneerd heeft. Zij hoeven zo niet steeds op jouw blog of website te kijken of er al nieuwe content op staat, maar krijgen automatisch bericht wanneer dit het geval is. Lekker makkelijk, ook voor de persoon die de content publiceert. Want deze content wordt automatisch verspreid, zonder dat je hier verder al teveel moeite voor hoeft te doen.

RSS wordt niet alleen gebruikt voor blogs of nieuwssites, maar ook voor sites waar audio, video of foto’s op gepubliceerd worden. Steeds wanneer er iets nieuws gepubliceerd wordt, ontvangt iedereen die zich hiervoor aangemeld heeft een update. Dat kan per e-mail, sms, in een tweet of via speciale RSS readers.

Deze RSS readers houden alle updates bij van de websites, blogs, etc. waar een gebruiker zich op geabonneerd heeft. Je hoeft dus niet meer al deze verschillende websites af te struinen naar nieuwe informatie, maar hebt gewoon op elk moment van de dag een geüpdatet overzicht. Het is hierbij ook mogelijk om te categoriseren, wat het nog overzichtelijker maakt. RSS-readers bestaan als software om op je computer te installeren, maar ook als web-based software. Het grote voordeel van dit laatste is natuurlijk dat je overal ter wereld, met welke internet browser dan ook, een overzicht hebt van al je RSS feeds. Tevens zijn er RSS readers voor op je smartphone.

Een greep uit de vele RSS readers: Google Reader, Feedreader, Bloglines, Fastladder, aideRSS, RSS Bandit, NewsBreak, etc.myappleidтени для бровей купитькак определить овал лицакак правильно нарисовать брови карандашомкуплю шторытранспортные компании в киеве

Een reactie

  1. Christiaan Dollen Christiaan Dollen

    Ik vind het interessant om te lezen wat RSS kan betekenen. Sinds kort beschik ik over een tablet en de RSS readers zijn ontzettend handig. Voor de tijd spendeerde ik nooit tijd aan het gebruik van RSS en vond het ook een beetje oubollig om te gebruiken.

    Het was interessant geweest om ons te introduceren met een aantal van de readers? Voor- en nadelen etc was ik erg nieuwsgierig naar geweest en had je post completer gemaakt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *