Naar de inhoud springen

Tindermannen opgelet: wat willen wij “Tindermeisjes” nou écht (niet) graag zien?

Tinder: iedereen kent het. Sterker nog: het neemt de halve Nederlandse bevolking over. Op de werkvloer, op verjaardagen en in de kroeg: echt ie-de-reen heeft het erover. Vriendinnen van me die een relatie hebben zijn zelfs een beetje jaloers, omdat zij niet op Tinder “mogen” en ik wel. Zelf ben ik inmiddels een beetje uitgekeken op de “Hoi, hoe is het?” en “Wat leuk, we zijn een match!”-gesprekken, maar dat geldt (nog) niet voor iedereen.

Onlangs raakte ik in de kroeg aan de praat met een bekende, over – hoe kan het ook anders – Tinder. Hij was nogal enthousiast over Tinder en wilde er binnenkort mee beginnen, maar niet voordat hij tot in detail op de hoogte was van wat vrouwen nou écht graag willen zien in deze dating-app. Nou ben ik natuurlijk maar 1 vrouw uit de tienduizenden vrouwelijke gebruikers van Tinder – en omdat niet iedereen van brede, gebruine mannen met gemillimeterd haar en tattoos houdt, heb ik ook een aantal andere Tindermeisjes naar hun mening gevraagd. Dus Bart… (wegens privacyredenen zijn de namen in deze blogpost gefingeerd ;-)) deze is voor jou! Op naar ontelbare Tindermatches en misschien wel de liefde van je leven!

Tinder

Voor deze blog werd ik geholpen door 13 “Tindermeisjes” in de leeftijden 18 tot en met 25 jaar. 38% van hen heeft 10 tot 20 matches op Tinder, 8% 31 tot 40 matches en 54% meer dan 40.

(Hoe) kijken we naar jouw profiel?

Het begint natuurlijk allemaal met je profiel, jouw Tinder-visitekaartje. Op basis daarvan gaat de toekomstige liefde van je leven beslissen of ze je naar links of naar rechts veegt. Je hebt dit dus voor een groot deel zelf in de hand, op je leeftijd en je naam na. Al kun je qua naam soms ook zo ongunstig bedeeld zijn dat het je een paar Tindermatches kost, zo kwam ik van de week Konstantinos en Locochenkos tegen… Sorry, maar dat gaat niet op ons naambordje passen later.

Je zou denken dat je eerste foto alles is, maar dat is niet het geval. 10 van de 13 Tindermeisjes gaf aan bij een onduidelijke eerste foto, ook nog naar de rest te kijken. Maar: heb je slechts één foto? Less is niet altijd more: waarschijnlijk zullen we je niet liken.

Top 3 van don’ts voor jouw profielfoto’s:

Tindermannen opgelet: wat willen wij "Tindermeisjes" nou écht (niet) graag zien?Mannen, STOP met de selfies in badkamers! Alleen wij mogen dat. (Als we 16 zijn.) Foto’s waar je alleen maar met vrienden op staat zullen je ook geen match op leveren: we hebben dan namelijk geen idee om wie het nou gaat: “foto’s gebruiken met andere jongens van dezelfde leeftijd is niet handig. Wie ben jij nou? Ik neem echt niet de moeite om dat je zelf te vragen, ik klik je gewoon weg.”

Foto’s waarop je andere meisjes zoent zijn overigens ook niet erg handig, maar dat zou je toch op zijn minst zelf moeten kunnen bedenken. Hetzelfde geldt voor trouwfoto’s van jou en je (ex-?)vrouw. Hieronder onze top 3 van don’ts voor je profielfoto’s:

 1. Alleen maar onduidelijke foto’s
 2. Een ontbloot (boven)lichaam / foto’s met auto’s of motoren
 3. Als je te breed of gespierd oogt / alleen maar foto’s waar je met vrienden op staat

Waar ik me trouwens zelf nog regelmatig over verbaas, zijn de foto’s met middelvingers. Echt, waarom?! Doe je dat ook in de kroeg naar een leuk meisje? Krijg je vast positieve reacties op…

Top 3 van do’s voor jouw profielfoto’s:

 1. Laat zien wat je hobby’s zijn (inderdaad, tenzij dat iets met motoren of auto’s te maken heeft)
 2. Sorry, ik kan er ook niets aan doen, maar ‘foto’s met vrienden’ staat hier op 2. (Vrouwen…)
 3. Foto’s gemaakt op feestjes of festivals

Verder werd er aangegeven dat we graag een duidelijke, mooie foto van je gezicht zien. (En nee, nu niet naar de badkamerspiegel rennen.)

Profieltekst

Terug naar het profiel. Heb je zitten zweten op een leuke, originele profieltekst? Zonde van je tijd. Er was namelijk maar 1 iemand die aangaf dat ze het belangrijk vindt dat je een leuke profieltekst hebt. Iemand anders gaf zelfs aan dat ze niet eens wist van het bestaan van de profielteksten.

Tinder Android

Het gesprek

Heb je een nieuwe match? Dan begint het natuurlijk pas echt. Hoe ga je dat aanpakken? Of wacht je tot wij beginnen met praten? Is het laatste bij jou het geval, dan kun je het wel vergeten. Alle meisjes gaven namelijk aan dat ze vinden dat jíj moet beginnen met praten. (Heel geëmancipeerd, haha). 38% gaf aan alleen te beginnen met praten als ze iemand écht heel leuk vindt, de rest gaf aan nooit of soms te beginnen met een gesprek. Begint je match dus niet uit zichzelf te praten? Geen zorgen, het ligt (waarschijnlijk) niet aan jou.

Wat moet je nou wel doen in een gesprek en wat absoluut niet? Waar we het met zijn allen in ieder geval over eens waren was dat humor een must is. Een compliment over ons uiterlijk vinden we leuk, maar richt je je daarmee op ons lichaam dan begeef je je op glad ijs; hier zijn de meningen namelijk nogal over verdeeld. Verder wordt het grootste deel van ons er niet warm van als je begint met “Hoe is het?”, dus verzin iets origineels. En met woorden als schatje of lieverd hoef je niet aan te komen.

Do’s

Een leuke openingszin met humor dus, daar scoor je punten mee. En zo hebben we nog meer tips voor fanatieke Tindermannen. Ik vroeg deze Tindermeisjes wat een gesprek voor hen nou echt leuk of goed maakt, en daar kwam uit dat we het volgende belangrijk vinden:

 • humor;
 • oprechte interesse van beide kanten, leuk als je veel vragen stelt en initiatief neemt;
 • als blijkt dat we gemeenschappelijke interesses hebben;
 • als een gesprek vloeiend verloopt en je niet je best hoeft te doen om het op gang te houden;
 • een vlotte babbel, een beetje spotten of bijdehand zijn mag ook best.

Don’ts

En dingen die je écht niet moet doen, daar kennen we er ook genoeg van. “Vragen wat je hobby’s zijn, dus eigenlijk alle standaard-info afgaan zoals in een vriendenboekje” bijvoorbeeld. Of als een gesprek echt niet van de grond komt, maar dat ligt (als je het mij vraagt) net zo goed aan ons. Verder kun je het vergeten als je:

 • alleen maar over jezelf praat;
 • een cliché-openingszin gebruikt;
 • meteen af wil spreken;
 • begint te praten over (eigen) relaties, of wat wij belangrijk vinden in relaties;
 • het te oppervlakkig houdt;
 • spelfouten of MSN-taal gebruikt (“sgatje” is bijvoorbeeld echt verboden);
 • seksuele opmerkingen maakt of intenties hebt in die richting;
 • een shitload aan berichten (blijft) sturen zonder dat we reageren;
 • geen humor hebt.

Match kwijt?

Blij met een leuke match, maar is ze niet meer terug te vinden in je lijst? Dan hebben we je waarschijnlijk geblokkeerd. 77% van de meisjes geeft aan wel eens iemand geblokkeerd te hebben op Tinder. (Kan dat? Ja, dat kan.) Dit doen we meestal omdat we niet op like hadden willen klikken, of omdat we het gesprek saai/raar/eng vinden. Dan weet je dat.

Happy Tindering!

Zo, jij bent helemaal op de hoogte nu, klaar om te gaan! Vol goede moed ga je straks iedere match aanspreken met veel humor en originaliteit, waarbij je lekker jezelf blijft en niet over seks begint. Dit moet je wel de liefde van je leven opleveren, toch?

Helaas, ik moet je teleurstellen. Het grootste gedeelte van deze Tindermeisjes geeft in ieder geval aan dat de kans dat ze met je op date gaat (ook al ben je heel erg leuk) niet erg groot is. Conclusie: mocht je alle bovenstaande tips opgevolgd hebben en je valt in de smaak, dat was alsnog voor niks. Positief: mocht je daar verschrikkelijk boos om zijn, dan weet je nu in ieder geval ook hoe je ons via Tinder over de zeik kunt helpen. Succes!whatscracker отзывыслова для рекламысколько стоит реклама в гуглнайти человека по номеру телефона бесплатно через спутникtop things to do in st petersburgthings to see in st petersburg fl

75 Reacties

 1. Guus Rameckers Guus Rameckers

  Geweldige blogpost, Renee :-)!

  • met verbazing las ik dit, echt wat blok wat leuk wat snel afspreken, ja vrouwen weten niet hoe snel ze op hun rug en benen breed of hun kont omhoog zetten, als je als man goed bent 7 dates per week en succes vol ze komen bij je thuis of nodigen ze je uit bij hun thuis met romantische kaarsje en wijntje en zo zijn ook klaar voor meer lingerie meteen en na tien minuten raak dus dames wat deze simpele zegt is gelogen, P

   • Kevin Kevin

    Man leer eens normaal je zinnen te verwoorden, lees het eens terug, wat heb je nou eigenlijk gezegd?

   • MArk MArk

    wat een kansloze fantast, die Peter Reuzer

   • tinder tinder

    Ik ga er vanuit dat je zelf weet wat je bedoelt. Want dit is dus waar ze op wijst. Jouw tekst is zo onduidelijk geschreven dat geen normale vrouw weet waar je nu wilt zeggen. waarschijnlijk niet veel en schrijf je met je pik. knappe gast die elke avond een ander neukt. als dit zo is zou ik je beroep ervan maken en kan je een cursus Nederlands gaan volgen

 2. Nynke Nynke

  Wow! Dankzij post van Guus op Facebook lees ik je blog. Wat geweldig geschreven! Heerlijk! Lof.

 3. Victor van Ravenswoud Victor van Ravenswoud

  Leuk om deze praktische handvaten voor Tinder mannen eens te zien worden samengevat. Je kunt er maar aardig druk mee zijn. Klasse geschreven Renee! V

 4. Roos Roos

  Haha, wat ontzettend leuk geschreven! En zeeeer herkenbaar allemaal!
  En inderdaad, die foto’s van mannen met auto’s, motoren, vissen, of in de sportschool, nee dat kan echt niet! En al die ontblote foto’s, of modellenfoto’s dat hoeft voor mij ook niet 😉 Dan liever een leuk shirt over je mooie spieren, dan weten wij vrouwen wel genoeg. :-))
  Maar inderdaad, als de heren zich aan jouw tips houden, komt het wat mij betreft zeker tot een leuke date!
  Ennehh, de eerste (na 3 dagen Tinder) staat al gepland 😉

  • Haha, goed om te horen Roos! Dankjewel voor je compliment! En leuk dat je een date hebt ook, veel plezier!!

 5. Ad Ad

  Meisjes hebben het maar makkelijk. Gewoon maar wachten tot de mannen het initiatief nemen, en dan ook nog veeleisend zijn over de openingszin en het verloop van het gesprek. Zou makkelijker zijn als van beiden kanten initiatief werd genomen.

  • bertus bertus

   Ben ik het helemaal mee eens wat nou emancipatie kom op vrouwen doe wat met je verworven recht 🙂

  • Daan Daan

   Je moet nooit aan een Nederlandse beginnen! Ik ben 38 jr en zag met 18 jr al dat het een drama is met de vrouwen in dit landje! ( knetter gek zijn die ). Dus nooit 1 gehad! Net als vele vrienden van mij. Neem een buitenlandse meid! De vrouwen in Nederland kijken alleen naar jou als jij een eigen huis, mooie auto, goedbetaalde baan ( liever eigen bedrijf ) hebt. dikke bankrekening, geen kinderen hebt en ga zo maar door!!! ( zij kijken niet naar karakter )! Buitenlandse meiden zijn toch anders! Niet zo materialistisch zoals de over arrogante Nederlandse vrouwen! Plus zo’n buitenlandse is veel sympathieker, spontaner, heter, vrouwelijker, meer verzorgd uiterlijk!

   • Daan Daan

    Je moet nooit aan een Nederlandse beginnen! Ik ben 38 jr en zag met 18 jr al dat het een drama is met de vrouwen in dit landje! ( knetter gek zijn die ). Dus nooit 1 gehad! Net als vele vrienden van mij. Neem een buitenlandse meid! De vrouwen in Nederland kijken alleen naar jou als jij een eigen huis, mooie auto, goedbetaalde baan ( liever eigen bedrijf ) hebt. dikke bankrekening, geen kinderen hebt en ga zo maar door!!! ( zij kijken niet naar karakter )! Buitenlandse meiden zijn toch anders! Niet zo materialistisch zoals de over arrogante Nederlandse vrouwen! Plus zo’n buitenlandse is veel sympathieker, spontaner, heter, vrouwelijker, meer verzorgd uiterlijk!

  • JJ JJ

   Helemaal met je eens, het lijkt er op dat je soms op de vreemdste dingen “afgekeurd” kunt worden. heb ook wel een links en rechts navraag gedaan, maar dat kan echt in de gekste dingen zitten (dingen die hier in vooral belangrijk lijken zijn : lengte, roken, niet lachen op foto, als je op je foto meteen in een negatief hokje geplaatst kunt worden, maar ook iets in je profiel tekst hebben staan wat dubbel opgevat kan worden, soms de kleinste dingen).

   • RMJ RMJ

    @Daan, Dat idee begin ik ook steeds meer te krijgen, dat Nederlandse vrouwen over het algemeen behoorlijk arrogant zijn. Erg veeleisend, denken dat ze een koningin zijn, grote zonnebril (lees laskap) met duckface op de foto langs een tijger of in Nepal. Begin die houding dan ook wel een beetje beu te worden ja. Renee, goed dat je tips erop zet, maar kom op, de dames mogen zelf ook eens initiatief tonen!

    • ZEKER wat willen ze anaal ik ben geen gay boy en daarbij vind ik het goor , ook het slap gelul hoe lang kan jij of hoeveel keer wat doen deze dames gillen kreunen op je zitten hoog uit 5 minuten dan zijn ze op, willen dat wij die zure sleuf totaal likken ze aan het spuiten brengen en hun anus likken, wat doen zij ja pijpen en dan nog zeer slecht en kreunen dat wel ga je te hard commentaar sla je ze op hun billen te hard commentaar als je zegt pak een beflapje zwaar beledigd, kan zo wel doorgaan rollen spel zelf kennen ze niet fantasie hebben ze niet ze roepen wel ik neem de leiding nou dan is het snel over , en dan de oudere dames on begrijpelijk van dik in de 60 jaar is get verdomme gewoon goor, met hun af gezakte thee zakjes en hun billen bijna op de grond hun aftakeling begint begin 30 jaar terwijl wij alleen beter worden lachen toch

 6. Sebastian Sebastian

  Wat een onzin loop je hier te blaten, wel eens van emancipatie gehoord?? Wij mannen dit, wij mannen dat…. ik merk zelf dat veel dames laks en lui zijn als het gaat om gesprekken aanknopen terwijl jullie altijd zo mooi kunnen praten over emancipatie, hoe hypocriet wil je het hebben?

  Ik zeg niet dat wij mannen niks meer moeten doen, maar kom op dames, neem zelf eens initiatief (90% neemt totaal geen initiatief)

  En voor de dames; als ik merk dat er in het gesprek geen oprechte vragen komen en alleen maar verhalen van haar kant weet ik dat ik met een egotripper te maken heb en laat ik het gesprek simpelweg ‘doodbloeden’, dan ben je m’n energie niet waard.

  Groeten Sebastian

 7. Petra Petra

  Leuk stuk Renee en dit alles telt ook zeker voor oudere meisjes. Ik ben 45 en wil best graag daten, maar als de heren of jochies meteen over seks beginnen hoef ik niet meer hoor. Ik ben er echt niet vies van, maar een vent mag best een beetje moeite doen. In de natuur springt de prooi ook niet vanzelf in je bek!

 8. Petra Petra

  O ja, een ding moet ik nog even kwijt. Waar ik mij mateloos aan erger bij de heren, is als ze foto’s van hun kinderen op Tinder zetten! Echt vreselijk.

  • Anton Anton

   Maar waarom?

  • Karel de Mol Karel de Mol

   Daar zou je toch heel blij van kunnen worden. Kan je raden wat deze heren genetisch in hun mars hebben.

   • Kim Kim

    Haha zelfde verhaal als een foto met je auto. Via schattige kinderen op een makkelijke manier indruk proberen te maken…

 9. sander sander

  Hey,leuk stukje hoor.maar waarom kan n man geen selfies erop zetten?ik kom legio foto´s van vrouwen die in de badkamer! met n extrazoomcamara vol voor de spiegel de foto’s hebben gemaakt.
  wat ik ook een beetje raar vind is dat tinder vooral niet te serieus genomen moet worden maar dat je op n internet toch n hoop do’s en don’ts tegenkomt.
  en Petra,ik heb ook n foto van mijn dochter er op staan.dat doe ik zodat het meteen duidelijk is dat ik n kind heb en omdat ik trots ben op mijn kleine meid.Als jij je daar aan stoort ben je duidelijk niet naar t juiste profiel aan het kijken.Maar laat mense gewoon in hun waarde.Zo heb ik zelf niks met vrouwen die met glas alcohol in de hand op de foto staan of groepsfoto’s met 15 vriendinnen waarbij het niet duidelijk is op wiens profiel je aan het kijken bent.

 10. Anton Anton

  Vooral fascinerend hoe wij mannen niets mogen wat vrouwen dan weer wel mogen. Snap het verhaal van mannen en vrouwen die verschillend zijn heus wel. Maar waarom hebben jullie altijd een handleiding voor ons maar zijn jullie niet te doorgronden individuen (naar eigen zeggen he). Hebben we man en vrouw niet stiekem allemaal de hoop op? Maar moeten we allemaal nog een beetje wennen aan het idee? Laatste… Waarom moet het eigenlijk van ons komen?

  • Bert34 Bert34

   het positieve van Tinder is vergeleken al die andere sites je heb echt zowaar contact met vrouwen.
   Je typt met ze je kan zowaar een date regelen.
   Wat bij meeste sites niet eens lukt. dat is echt een vette TOP!!

   het negatieve ..
   het is en blijft een simpel feit gezonden vrouwen vanaf de 18de totdat ze een kind krijgen hebben echt GEEN Tinder/dating app gebeuren nodig
   Serieus dat is gewoon zo.,
   Die krijgen genoeg aandacht en hebben altijd een reserve man rondlopen voor wat dan ook 😛

   Kom je ze wel tegen op Tinder dan is 33% van ze geil op aandacht en zullen ze nooit beginnen over een date of zin hebben in een date.
   Hun Karma is aandacht krijgen dat is hun drugs..en ze hebben al een vriend.

   Die andere 33% (ja ja overna gedacht hoor) heeft een kind zit de hele dag thuis wil je naar binnen halen omdat ze vroeger op de bad boy viel
   maar ja die is er niet meer en past ook niet meer in het straatje kind/moeder. (have fun daarmee ik raap niet de troep op van een ander)

   die andere 33% heeft al zoveel relaties gehad en zoveel bagage dat ze je geliked heeft en ze is alweer met 4 andere gasten aan het praten en je vraagt je af waarom ze niks meer zegt.

   dan nog 1% die wil iemand leuks ontmoeten maar vind alle mannen zulke klootzakken omdat de man door die andere 99% van de vrouwen zo verneukt is dat hij totaal niet meer weet hoe het spel werkt.

   • lekker boeiend lekker boeiend

    Amen, ik kan het niet beter verwoorden.

   • Aug Aug

    Jep da klinkt accuraat

  • That intgihs’s perfect for what I need. Thanks!

 11. Stan Stan

  Ik heb nog een toevoeging voor dit verder leuke blog over Tinder do’s & dont’s. Maar dan vooral voor de vele (heul veul!) dames met een zonnenbril-foto, of erger, zonnenbril-selfie inclusief duckface(…)

  Tindering – you’re doing it wrong. Lose the glasses ladies!

 12. Nick Nick

  Zeer goede tips, dankje (ik zoek zelf wel uit welke bij me passen en welke ik liever niet gebruik want ik wil dat de tindermeisjes een echt persoon tegenkomen en geen ideaalbeeld van hun match)

  Uit sommige eerdere reacties leer ik wel dat wij mannen beter ook een blog maken zoals deze. We hebben ook eisen en we zagen wel dat de tindermeisjes “fouten maken” maar we hebben hen ook niet gezegd hoe het wel moet. Laten we met zn allen enkele tips opstellen voor de meisjes.

 13. G G

  Dag Renee,

  Bedankt dat je ons mannen “enlightened” hebt.
  Toch een paar opmerkingen van mijn kant:
  Ik wéét dat vrouwen niet willen beginnen met praten na een match, maar als ik begin, (ook nog niet eens standaardzin) PRAAT DAN?! Volgens mij zijn de Nederlandse dames nogal tam en arrogant tegelijk en gebruiken ze Tinder vooral voor tijdsverdrijf. Met zo’n houding heb ik liever dat je met vriendinnen Sex & the city of Friends gaat kijken terwijl je loopt te klagen hoe kansloos en kinderloos je leven vooralsnog is 😛

  Wat wij mannen niet hoeven zien:

  – Groepsfoto’s (ja dames ook jullie, wij doen nog minder moeite om uit te vogelen wie van de 6 jij bent 😉 dus is de eerste foto een groepsfoto? 99% kans dat je naar links gaat, period.
  – Foto’s met BFF of ex of andere kneuzen (hey we hebben een match met wat vrouwen niet willen)
  – Ok vrouwen worden nogal eens bestookt met verzoeken voor een sexdate, maar omdat nou op je profiel te zetten…geloof het of niet, er zijn genoeg mannen (waaronder ik) die gewoon gezellig een praatje willen maken
  – Niet iedereen houdt van wintersport (en bovendien zo’n skipak, muts en bril is niet sexy)
  Prima als je van Bali houdt hoor maar als ik een jungle wil zien zet ik National Geographic wel op

  Ik bedoel deze post niet om af te zeiken, maar om jullie dames een idee te geven hoe wij heren tegen jullie profielen aankijken.

 14. peter peter

  Haha toevallig zocht ik nog wat tips om miss wat meer matches te krijgen maar me profiel is al zoals je het beschrijft. Zal toch wel nog iets anders zijn, verder leuk geschreven.

 15. perkunas perkunas

  Als de dames niet de elementaire beleefdheid bezitten om na enige tijd je een antwoord te geven, ook al is het een standaardvraag, “nee” is ook een antwoord, dan hef ik de match op, het is geen spelletje “om ’t er meeste matches hebben”!

 16. Dave Dave

  Als een jongen er fysiek goed uitziet en daar hard voor heeft gewerkt mag hij dat toch wel laten zien? Ik heb 4 matches per dag, dus volgens mij valt het wel mee.
  Verder een goed stukje

  • Esther Esther

   Ja, dames zijn gek op het narcistische ijdeltuitje in een man

 17. Arjen Arjen

  Wel maf. Onder do’s staat ‘als blijkt dat we gemeenschappelijke interesses hebben.’ Echter, er staat ook dat je niet moet vragen wat iemands hobby’s zijn. Vrouwen zitten zichzelf wel erg in de weg 🙂

 18. Ik vind haar niet echt sympathiek overkomen, wat een onvrindelijke haai. Tinder werkt niet, alleen maar aandachttrekkers, niet willen neuken.

  • Karel de Mol Karel de Mol

   Jij ben wel heel “to-the point”, de meeste meisjes vinden minder direct taalgebruik prettiger. En in de praktijk is dit ook nog veel effectiever. Zoek eens op Milton-taal daar kun je wel mee scoren bij de chica-’s als je een date wordt gegund.

 19. Met een normale, neutrale foto en na heel veel vrouwen te hebben ‘geliked’ binnen de maximale straal van 161 km, is het aantal matches na een week op een hand te tellen. Hiervan een tweetal prostituees die na het sluiten van hun afwerkplaats via tinder op zoek zijn naar klandizie. Verder inderdaad heel veel vrouwen die zich verschuilen achter een zonnebril (getrouwd???), de bekende vakantiekiekjes (gedrogeerde tijgers!), de bekende springfotoos (hangtietencheck), geverfde smoeltjes en de sociale groepsfotoos. Ook heel flauw zijn de vaak engelstalige spreekwoorden of gezegden. Eigenlijk is het al even droevig als een gewone datingsite.

  • Anna Anna

   Hi mart! Zegt allemaal niks ook, ik heb superveel matches omdat inderdaad mannen alles wat er een beetje normaal uitziet liken. In het echte leven heb nog geen gezonde succesvolle relatie gehad, maar door een paar goed gemaakte foto’s en een paar slimme openings zinnen zou je denken dat ik het voor mij makkelijker is dan voor jou. Uiteindelijk is het altijd lastig om een echte match te vinden, chemistry is niet te forceren. Vraag een vrouw die je kent en erg leuk/lief/grappig vind gewoon uit eten. Ik weet dat ik het leuker zou vinden, en dat het veel te weinig gebeurd…succes
   Ps. Renee, ongepaste reacties zijn niet zo leuk voor lezers die reacties net zo interessant vinden als het artikel.

 20. Vermakelijke blog 😛

  ‘Foto’s gebruiken met andere jongens van dezelfde leeftijd is niet handig. Wie ben jij nou? Ik neem echt niet de moeite om dat je zelf te vragen, ik klik je gewoon weg.’ Precies, helemaal mee eens, ga zo door! Want dit geld voor de dames net zo hard. Foto’s waar ze met 3-4 vriendinnen op staat. Wie ben jij nou? Ik neem echt niet de moeite om dat je zelf te vragen, ik klik je gewoon weg. 😉

  Ook lees ik dat foto’s met auto’s, motoren, vissen, of in de sportschool beter achterwege gelaten kunnen worden. Nu heb ik zelf weinig met die dingen op sporten na (al doe ik dat liever buiten). Echter jullie dames hebben ook wel wat gemeen qua foto’s waar ik als man (kan niet voor andere spreken) nou niet echt op zit te wachten.

  -Willen jullie een leuke foto van het gezicht? Laat zelf de foto’s met zonnebrillen eens weg.
  -Plaats geen foto’s met aapjes op je hoofd a.u.b…. Just don’t.
  -Foto’s met kinderen. (Geweldig dat je trots en dol bent op je kleine neefje/nichtje. Niks mis mee maar niet voor op tinder.)
  -De zoveelste foto dat je aan het parachutespringen bent mogen ook wegblijven. Ik ben de tel kwijt over hoeveel van dat soort foto’s ik wel niet voorbij heb zien komen.
  – Alleen maar foto’s met je honden of katten.

  Ah, en dan het praten. Geen probleem om een leuke openingszin te vinden hoor 😉 . Echter het idee dat de man altijd MOET beginnen met een gesprek laat me wel lachen. Je klikt zelf toch ook op de like knop? Neem dan ook eens initiatief of ben je bang? En dan nog zijn er dames die in hun profiel zetten. ‘Why like if you do not start talking?’ o.i.d. Met zo’n houding wil ik niet eens met je praten 😉

  Nou het was weer gezellig 😀 Geen ruzie maken verder jongens en meisjes dan komt het vast goed!

 21. Udo Sanders Udo Sanders

  Alweer een blog over wat mannen wel en niet moeten doen op Tinder. Jullie vrouwen denken serieus dat jullie alles te vertellen hebben? Ik weet dat je nu vast gaat vertellen: het is alleen maar om de mannen te helpen. Het is het toontje wat me niet bevalt.

  Het begint een wereld te worden waarin de man onderdrukt wordt.

 22. Mike Mike

  Kanker tinder 4 weken bezig, 0 matches jullie worden bedankt stelletje kankerhoeren

  • joep joep

   aan de tekst in deze reactie blijkt direct waarom je geen matches krijgt

  • Mjessi Mjessi

   Je bent lelijk

 23. Stefan Stefan

  Ik merk dat heel veel vrouwen die uiteindelijk je Match worden, helemaal niks terugzeggen.

  Ze nemen geen eens even de tijd om iets te zeggen, als jij je als man uitgebreid en adequaat hebt voorgesteld. Misschien is het verlegenheid? Misschien is het dat anno 2015 de meeste vrouwen het te druk hebben met studie of werk?

  Want geef nou zelf toe, als een man heel veel aandacht besteed aan het vinden van een leuke vrouw. Maar 90% geeft geen eens antwoord. Sorry hoor vrouwen, maar mannen geven altijd 100% antwoord als ik ze iets vraag.

  Ik vind dit een beetje onrespectvol om eerlijk te zijn. Vooral via Tinder.

  En dan kan jij het wel over de DON’T’s hebben, maar iedereen is mens , en maakt wel eens een foutje. Waarom dan meteen niks terugzeggen?

  Oke, sommige zien Tinder alleen maar als een grap of iets dergelijks, of om mensen te trollen. Maar het kan toch ook gewoon normaal?

  Wij mannen zijn vrij relax en makkelijk, maar vrouwen lijken wel moeilijk via Tinder. Ik heb nu iets van tussen de 15-20 matches. Erg leuk en aardig, maar je schiet er voor de rest niets mee op.

  Leuk blog om te lezen. Bedankt hiervoor, Renee Preijde.

  Vind internetdaten overigens wel lastig, want je ziet elkaar niet ;).

 24. Stefan Stefan

  @ Mart,

  Ik stem hier mee in wat jij verteld.

  Ook ik heb 2 Tinder matches gehad, die iets te seksueel getint waren. En nee, wij mannen denken niet de hele tijd aan seks. Ook komt het heel soms voor dat één of meerdere Tinder matchs besmet is met een virus. Een virus dat verwijst naar een site met seksuele getinte dingen.

  Die verwijder ik meteen. Jammer, want het moet wel leuk blijven.

  Jammer, dat Tinder nu ook al besmet is, net als het hele internet met porno.

 25. Arno Arno

  Tja… Wel tinderen maar bijna nooit willen afspreken. WAAROM TINDER JE DAN VROUWMENS?!

  • Kim Kim

   Voor de aandacht wss en om te zien of ze goed in de markt liggen :p

  • ….. en ik zit hier maar baat en steun te hebben aan jouw openhartigheid !!het is een eenzaam proces, die zelfacceptatie. gelukkig zie je (en roep je !) jouw “dragers” en kan je wat op hun schouders achterlaten waardoor het voor jou wat lichter kan worden.ik stuur je een klein maar dapper stralend sterretje.

 26. Bert34 Bert34

  et positieve van Tinder is vergeleken al die andere sites je heb echt zowaar contact met vrouwen.
  Je typt met ze je kan zowaar een date regelen.
  Wat bij meeste sites niet eens lukt. dat is echt een vette TOP!!

  het negatieve ..
  het is en blijft een simpel feit gezonden vrouwen vanaf de 18de totdat ze een kind krijgen hebben echt GEEN Tinder/dating app gebeuren nodig
  Serieus dat is gewoon zo.,
  Die krijgen genoeg aandacht en hebben altijd een reserve man rondlopen voor wat dan ook 😛

  Kom je ze wel tegen op Tinder dan is 33% van ze geil op aandacht en zullen ze nooit beginnen over een date of zin hebben in een date.
  Hun Karma is aandacht krijgen dat is hun drugs..en ze hebben al een vriend.

  Die andere 33% (ja ja overna gedacht hoor) heeft een kind zit de hele dag thuis wil je naar binnen halen omdat ze vroeger op de bad boy viel
  maar ja die is er niet meer en past ook niet meer in het straatje kind/moeder. (have fun daarmee ik raap niet de troep op van een ander)

  die andere 33% heeft al zoveel relaties gehad en zoveel bagage dat ze je geliked heeft en ze is alweer met 4 andere gasten aan het praten en je vraagt je af waarom ze niks meer zegt.

  dan nog 1% die wil iemand leuks ontmoeten maar vind alle mannen zulke klootzakken omdat de man door die andere 99% van de vrouwen zo verneukt is dat hij totaal niet meer weet hoe het spel werkt.

 27. Rick32 Rick32

  klagen over mannen met een bloot boven lichaam lichaam ?
  De vrouw showed haar borsten op een manier dat het lijkt dat ze 4 cup groter heeft wat ze helemaal niet heeft.
  Ze zet fotó’s neer van 4 a 5 jaar terug.
  Ze heeft op elke 4 foto’s verschillende haar kleuren en op 1 foto heeft ze het heel kort (wat is het nu?)

  Klagen over mannen die een vis beet heeft
  Hoeveel #### foto’s heb ik van die dames gezien met de zee of een berg of 1 of ander stomme zee ster, zonder hun erop,

  klagen over mannen die te breed of gespierd zijn ??
  Vrouwen die bij elk profiel zetten zoek geen one night stands.
  maar die hebben 1 foto waar ze op bed liggen en je zo in die boezem kijkt. (totaal niks sexy)
  waar ze 1 foto hebben dat je weet dat ze die genomen hebben op het zicht op de billen en een goede strakke broek aan hebben. (niks sexy aan)
  waar ze 1 foto hebben met een vinger in hun mond en borsten naar voren (ook niks seksueels getint hoor)
  naar 4 foto’s gezien te hebben denk je maar aan 1 ding ook al wil je niet…

  klagen over mannen die met zijn auto erop staat.
  Die gast werkt zich kapot voor een leuke/stoere auto hij is er trots op dat hij dat heeft gepresteerd.
  en er word hem vertelt dat vrouwen dat niks vinden ?
  kijk is verder dames hij heeft een stabiele baan een doel.

  Vrouwen zijn zo simpel en kijken geen steek verder ze hebben totaal geen empathisch vermogen.

  ik haat geen vrouwen maar waarom vrouwen het spel bepalen is mij een raadsel.

  .

  • Kim Kim

   Haha Rick32, niemand zegt wat jij moet doen. Maar als man kan ik u zeggen dat ik het verschrikkelijk fout vind dat mannen en vrouwen een stoeffoto van hun auto erop plaatsen. Precies alsof je op een makkelijke manier indruk wil maken op iemand. Als je een foto van je auto op je profiel plaatst ben je gewoon een omhooggevallen Ronny die geld uitgeeft en de verkeerde dingen.

 28. Dion Dion

  Heren, jullie hebben helemaal gelijk.
  Veel van bovenstaande komt me bekend voor. Dus vrouwen, geen zonnebrillen, geen vriendinnen, zeker geen mannen. Maar ook die (huis)dieren altijd, katten, honden en dan vooral die meiden die op drie van de vijf foto’s met een paard staan. Ik denk dan echt aan tienermeisjes van 14. Hebben jullie ook paardenposters op jullie slaapkamer hangen? Verder valt het me op dat 9 van de 10 vrouwen langer zijn dan 1,75m. Schijnbaar is lengte voor jullie echt van belang. En dan die foto’s met overdreven scherptediepte, welke alleen gerealiseerd kunnen worden met een professionele spiegelreflex. Je ziet vaak aan de foto dat er een fotoshoot-achtige sfeer omheen hangt. Dat zijn dan de vrouwen die vooral zichzelf erg mooi vinden en dus ooit zo’n shoot hebben laten doen. Ja, je moet “willekeurige” foto’s plaatsen. Toevallig staat er ook net het operagebouw van Sydney op, of the state of liberty in de Big Apple. Of je hangt net aan een parachute. “Hier nog een leuke foto van jou in de achtertuin”… “Nee, niet die, het moet een willekeurige foto zijn”….
  En ook voor vrouwen geldt: niet met je motor op de foto, je vindt jezelf stoer. Ja ik rijd ook motor, maar dat komen we dan in ons gesprek wel op. Ook skiën is al lang niet meer alleen voor de upper class. Dus dames, een paar leuke foto’s van JOU zelf, we willen zien wie JIJ bent. De rest komen we later wel op.
  En als je met je match niet wil chatten, doe dan gewoon niet mee…….
  Veel Tinder plezier…….

 29. Michael Michael

  Dacht dat het aan mij lag, maar als ik dit lees heb ik zoiets van misschien wordt tijd om te daten over de grens want dit schiet niet op Nederlandse vrouwen met hun kapsones je hoort alleen maar wij willen dit en je moet ….

  • Man Man

   Het gaat hen meer om de vernedering dan om de relatie. ik kies. Ik bepaal. Ik wil. Ik vertel je wel of je ok bent. Ik blokkeer. Ik ik ik. gun dit sooirt instabitches dat gevoel niet. Door alle bimbo’s en al hun aandaht denken ze dat hun kutje van goud is. Totdat ze 40 worden en gaan smeken om een willekeurige piemel

   • john john

    Cosmopolitan lezers

    • guest guest

     En jij dus ook anders zou je het niet weten.

 30. Kim Kim

  Haha als man zijnde klik ik foto’s van badkamerselfies ook gewoon weg. Anders dan de tindermeisjes vind ik het wel belangrijk om wat info bij het profiel te krijgen.

  • john john

   Oeps…. en de vrouwen beschuldigen ONS ervan alleen maar naar het uiterlijk te kijken.

 31. Kim Kim

  Haha Rick32, niemand zegt wat jij moet doen. Maar als man kan ik u zeggen dat ik het verschrikkelijk fout vind dat mannen en vrouwen een stoeffoto van hun auto erop plaatsen. Precies alsof je op een makkelijke manier indruk wil maken op iemand.

 32. Angelo Angelo

  ik ben een man die het initiatief neemt en geduldig niet opdringerig is. dan heb je eindelijk leuk contact denk je weekje gezellig geweest. vraagt haar nummer lijkt allemaal goed te gaan erg enthousiast. wordt tijd om eens af te spreken smoesjes druk druk studie school nou oke. dan opeens geen behoefte aan interesse is verdwenen. en dat naar 5 weken geblokkeerd ze laten ons lekker onzeker achter waarom??

  • john john

   Dat is te wijten aan een totaal verkeerd uitgepakte emancipatie die is omgeslagen in een regelrechte kapsones. Tegenwoordig zijn er meer vrouwen die aan een te groot ego lijden dan mannen. Als je dan de Nederlandse vrouw eens gaat vergelijken met bijvoorbeeld de Chinese vrouw dan blijkt al snel dat de Nederlandse vrouw eigenlijk helemaal niet geëmancipeerd is. De Chinese vrouw doet en mag alles doen wat mannen ook doen aan werk en opleiding. Ze zijn volkomen gelijk. (het goede van het communisme) Maar tegelijkertijd zijn ze ook op en top vrouw die tot hoge leeftijd van een potje seks met maar man kan genieten terwijl in preuts Nederland de gemiddelde Nederlandse vrouw op de leeftijd van 35 jaar al seksueel bejaard is.

 33. Johnny Johnny

  Hmmmmm, best kansloos deze tekst. Want dit is natuurlijk gewoon klinklare bullshit. Het is ten eerste zwaar uit de hoogte, ten tweede nodigt het niet uit om überhaupt op Tinder te gaan omdat op deze manier de lat voor de wat minder toebedeelde mannen wel erg hoog wordt gelegd.
  Het is zeer ontmoedigend, en zeker niet goed voor iemands zelfvertrouwen. Hou er wel rekening mee dame, dat mannen ook maar mensen zijn, zelfs met gevoelens. Ook al zijn die bij velen ver te zoeken. Toch zijn ze er wel. Ik weet van verhalen van de dames dat mannen nogal seksistisch “te werk” gaan. Dat hoort ook niet. Respect moet er van beide kanten zijn, doe je immers ook in het echte leven, maar om zomaar iemand te “blokken”, moet ongeveer voelen als een drol die je door de plee spoelt. Psychologisch gezien klopt dit voor geen meter…

 34. Michiel Michiel

  Het probleem van veel Nederlandse vrouwen is het enorme eisenpakket waaraan de man moet voldoen. Goede interessante baan, liefst ook nog vrijwilligerswerk erbij, stoer maar niet te stoer, hippe kleding enz enz. De man verliest zijn eigen identiteit door onzekerheid. Maar ik zeg, mannen kom op wees jezelf! We zijn allemaal ruwe diamanten en als vrouwen daar niet een beetje in willen investeren of door heen kunnen prikken…jammer dan, dat is dan hun verlies! Twijfel niet aan wie u bent.
  Nou misschien komt hier wel weer een shitstorm of comments en minnetjes van…

  • lekker boeiend lekker boeiend

   Helemaal niet, je hebt volkomen gelijk.

  • Gerard Gerard

   Zo is het maar net!
   Dan sterf ik nog liever alleen dan dat ik zon wijf moet hebben die voor de weelde gaat..

  • Denn Denn

   Trouwens het hele online daten is een grote farce!! Echte mensen leren hun partner in het echte leven en niet vanaf een beeldscherm. Zo heb ik ook mijn vrouw leren kennen.

 35. Real Real

  Ik kwam dit bij toeval tegen en vind het best grappig. We hebben een verveelde dame die benadrukt hoe egocentrisch vrouwen tegenwoordig zijn. Haar stuk als een tip voor mannen schrijft, terwijl het gewoon lachwekkend is. En dan afvragen waarom wij vrouwen als objecten behandelen. Half naakte foto’s, fotoshop en andere apps om er goed uit te zien. In het echt in meer dan 50% er gewoon vreselijk uitzien. Dat creëerd woede en afgunst. Eisen stellen die amper tot niet haalbaar zijn. Woorden als geen sex bij de eerste date, maar tweede gaan ze los. En de meeste wat je schrijft klopt totaal niet. Normale profielen maken amper kans, de macho half naakte tattoo boys, die daten bij de vleet. En dan je opmerking over Kids, je bent een grote hypocriet. Echte mannen zijn trots en tonen dat. Vrouwen doen het ook. Waar is gelijkheid als de één het wel mag en de ander niet?
  Jij bent het perfecte voorbeeld van een egotripper, vrouwen naar voren schuiven en ons als debielen neerzetten. Ik ben een van die tattoo mannen die genoeg heeft gehad, niet tegen de muur ben gelopen kwa gezicht. En zonder tinder. Echten mannen leven in the real life. Maar bedankt voor je stuk, weet nu waarom ik geen hoog beeld meer heb van vrouwen

 36. Anoniem Anoniem

  Om eerlijk te zijn. Ik heb heb zelf nog geen match op Tinder. Al is alles wel volgens de handvatten van hier. Ligt het dan aan mij? Dat ik dus niet hoor te daten?

 37. Taa Taa

  Haha wij moeten zo ons best doen en wat doen jullie dan? Eeeyy ga weg hoor

 38. Wat willen mannen in bed? “Meer seks” klinkt waarschijnlijk als een goede gok, vooral bij koppels in langdurige relaties. Het goede nieuws is dat je geen acrobatische yoga hoeft te volgen of porno dient na te spelen om hem plezier te geven. Eigenlijk is het het best makkelijk om te weten wat mannen in bed willen dan je denkt. Sommige vrouwen – en mannen – vinden dit misschien een beetje gênant, maar er is niets zo opwindend als kijken naar hoe een zelfverzekerde vrouw zich volledig verbindt met haar seksualiteit.
  Het is alsof je je man een privé peepshow geeft, en als hij het plezier op je gezicht kan zien en beter begrijpt hoe je precies aangeraakt wilt worden, is dat echt iets wat hem heel geil kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *