Naar de inhoud springen

Weer eens bewezen: de kracht van Twitter

Op zondagavond 11 december verloor een hele goede vriendin van me haar armband, nadat ze uit eten was geweest in Duiven bij het van der Valk hotel. Dit was niet zomaar een armband, maar een witgouden rouwsieraad met daarin as verwerkt van haar overleden vader. Vlak voor ze het restaurant verliet had ze haar armband nog om en toen ze thuis uit de auto stapte niet meer. Hij moét dus ergens in Duiven zijn blijven liggen en we wilden alles op alles zetten om hem terug te vinden voor haar. 

Dezelfde avond nog hebben we met zijn allen nagedacht hoe we de armband terug zouden kunnen vinden. Er is aangifte gedaan, een bericht op de Facebookpagina van van der Valk geplaatst, we zijn maandagochtend naar de parkeerplaats teruggegaan om te zoeken en om briefjes onder de ruitenwissers van alle auto’s te doen. Ook heb ik zondagavond de tweet hieronder verstuurd. Deze is ongelofelijk vaak geretweet en heeft daardoor veel mensen bereikt. Uiteindelijk heeft de wethouder van Duiven ook een tweet gestuurd over het verloren sieraad, welke meer dan 1000x geretweet is.

Iedereen kent ongetwijfeld een succesverhaal mede mogelijk gemaakt door Twitter, ik hoop dat dit verhaal ook als succesverhaal zal eindigen. Deze week werd mijn vriendin namelijk benaderd door de landelijke krant De Telegraaf, die een van de tweets gelezen had en graag een stuk wilden schrijven over de armband van mijn vriendin. Op het eerste oog is het namelijk gewoon een mooie, normale armband, waarvan het verhaal erachter niet zichtbaar is. Hopelijk laat het stuk in de Telegraaf het verhaal achter de armband zien aan de (toekomstige) vinder en maakt dat het de moeite waard om hem terug te brengen.

Iedereen ontzettend bedankt voor het retweeten in ieder geval, we gaan heel hard duimen nu dat dit gaat helpen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *